BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 09:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problemy z elektryka
PostNapisane: 17 lutego 2008, 13:17 
Pierwsze kroki

Opisze teraz moj problem od roku posiadam Bmw e36 z 93 roku z silnikiem 1.8 i 115 koni. Problem polega na tym ze w momencie kiedy temperatura na dworze spada ponizej zera zaczynaja sie problemy poniewaz gdy wylaczam silniki swiatla i wyciagam kluczyk autko sygnalizuje ze swiatla sa nie zgaszone i pika gdy zamkne auto nadal swieci sie podswietlanie konsoli i jeszcze wczesniej swiecily sie swiatelka tylnej tablicy rejestracyjnej ale wyjalem zarowki :) chialbym spytac co moz byc tego przyczyna?? bardzo prosze o pomoc lub adres jakiegos dobrego elektryka samochodowego ktory pomoze bo mam jeszcze problemy z centralnym zamkiem przez co musze otwierac i zamykac auto od strony pasazera

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 13:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
Hmmm to ze swiecilo Ci sie podswietlanie tablicy rejstarcyjnej to moze byc wina tego ze moze masz przetarte przewody w wiazce idacej do klapy...w sumie centralny tez moglby przez to szwankowac.

Ja tak bynajmniej mialem ze nie moglem zamknac samochodu bo ciagle mi sie sam otwieral...az rozebralem ta wiazke idaca do klapy i jakiez bylo moje zdziwienie gdy zobaczylem przewody....byly zupelnie "gole"...dziwielm sie ze nic sie nie popalilo.
A jeszcze zapytam...nie wywala Ci zadnego bezpiecznika...i wszytskie masz wlozone o takich rwartosciach jak maja byc??
Pozdrawaim
Łukasz

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 13:32 
Pierwsze kroki

Kurcze wiesz co ja nie wiem gdzie i czego mam szukac kiedys w czasei jazdy spalil mi sie bezpiecznik od podswietlania licznika i nie wiem ale moze mam gdzies bezpieczniki o wiekszym amperzu tam gdzie nie trzeba wiem ze nie mam zamontowanego jednego czujnika prawych tylnich drzwi ale kupilem nowy musze go zamontowac tylko.

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 13:40 
Zacna persona forum

A w jaki sposob objawai sie usterka centralnego??

Od strony pasazera zamyka sie caly samochod(wszystkie dzwi i klapa bagaznika)i czy za pierwszym razem sie zamyka??

Co sie dzieje gdy chcesz zamknac normalnie do strony kierowcy??

ŁUKASZ

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 13:44 
Pierwsze kroki

Hmmm no wiec tak
zamyka mi sie cale auto od strony pasazera ale tak ze jak raz przekrece kluczyk to sie zamknie ale zaraz sie otworzy a za drugim razem juz normalnie sie zamykaja wszystkie drzwi ale klapa tylni wogole nie reaguje mimo tego ze ja popodpinalem ale musze ja odtwierac i zamykac z kluczyka natomiast jesli bym chcial otowrzyc auto normalnie od kierowcy otworze drzwi kierwocy ( tylko) ale nie odpale samochodu. mowie ci magia jak nic

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 13:57 
Forumowicz

niechce cie strazsyè ale odwiež auto do dobrego elektryka kolega rysiek pisal že mu autko wariowalo a potem mu sie zapalilo.przeczytaj tamat Samozaplon

Tytuł:
PostNapisane: 17 lutego 2008, 14:02 
Zacna persona forum

Dokladnie tez mysle ze sam sobie z tym nie poradzisz...ciezko wynioskowac po tym co piszesz co to moze byc...najlepiej jakbys zajrzal do DOBREGO elektryka...
chyba ze ktos moze wie co Twojej Bumce dolega.
Pozdrawim
Łukasz

ŁUKASZ

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1