BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:01

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] DIESEL NIe odpala jak jest malo paliwa
PostNapisane: 6 listopada 2007, 00:03 
Pierwsze kroki

Witam:
Mój problem dotyczy BMW E36 2,5 TD 1995r .
Jezeli mam wiecej niz 15l ropy pali bez problemu, a jezeli bedzie mniej to przód musi stac lekko z górki i wtedy odpali,a jak jest po wyzej to odpala jak kolwiek stoi. Pytanie w czym tkwi problem. Cy jakis czujnik jest za to odpowiedzialny.Raz zabrakło dziewczynie paliwa i od tego momentu tak sie dzieje.
Pozdrawiam i dziekuje za wskazówki.
Cymek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2007, 09:22 
Forumowicz

Moje BMW: e39 528ia
siema ej stary zapamiętaj jedną zecz ze disel to dziwna zecz i ma to do siebie ze niemoze miec mało ropy to wtedy jak sie zapowietrzą układy to stojisz i płaczesz i nic nie zrobisz a jesli miałes taką akcje ze zabrakło zgasł to podjec do mechanika i niech ci odpowietrzy układ bo mozliwe ze jest zapowietzony :)i pilnuj sie na przyszłosc bo zabraknie ci staniesz na jakiejs wiosce i lipa :D:D:D

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2007, 11:24 
Pierwsze kroki

Moze pompa nie podaje? A jak juz odpali, to potrafi zgasnac sam, czy chodzi normalnie?

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2007, 20:52 
Pierwsze kroki

Układ odpowietrzony jak zapali to chodzi nie gasnie a jak mało ropy tez chodzi ale ciezk odpala?

[ Dodano: 6 Listopad 2007, 20:54 ]
pompa podaje bo zapala.

[ Dodano: 6 Listopad 2007, 20:54 ]
pompa podaje bo zapala.

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2007, 20:59 
Zacna persona forum

kurde kiełbasa umnie to samo jak jest bardzo malutko paliwa to gorzej pali (uklad mam odpowietrzony ) pompa paliwa sprawna i wtryskowa tez . a wogle wie ktos ile można na rezerwie przejechac ? osobiście udało mi się 56 km ale może ktoś wie dokadnie ? tak czy siak na zime lepiej mie pełny kocioł ropki :super: :cwaniak: -konopki

Tytuł:
PostNapisane: 6 listopada 2007, 23:04 
Pierwsze kroki

Spotkał sie ktos z takim problemem jak (w/w) i go rozwiiązał????

Tytuł:
PostNapisane: 8 listopada 2007, 08:09 
Pierwsze kroki

Witam, u mnie w takim samym modelu e36 325td problem byl bardzo podobny gdzies jest niszczelnośc w ukladzie paliwowym i dostaje sie powietrze ktore pozwala paliwu zejsc do zbiornika, rozwiazaniem moze byc tani i prosty w montazu zaworek zwrotny ktory mozna znalejsc na allegro za 17 zł fi 6 montuje sie go na przewodzie miedzy filtrem paliwa a pompą.
pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 listopada 2007, 11:19 
Zacna persona forum

panowie to niebardzo pomaga osobiscie zamontowałem elektrozawór odcinający paliwo zaraz za filtrem paliwa i zadnego powietrza niema w układzie a nawet jak by zeszło to pompka zaraz po przekręceniu kluczyka napełnia układ wiec może lepiej miec ropke w zbiorniku niż opary

Tytuł:
PostNapisane: 8 listopada 2007, 14:31 
Pierwsze kroki

smutasek napisał(a):
Witam, u mnie w takim samym modelu e36 325td problem byl bardzo podobny gdzies jest niszczelnośc w ukladzie paliwowym i dostaje sie powietrze ktore pozwala paliwu zejsc do zbiornika, rozwiazaniem moze byc tani i prosty w montazu zaworek zwrotny ktory mozna znalejsc na allegro za 17 zł fi 6 montuje sie go na przewodzie miedzy filtrem paliwa a pompą.
pozdrawiam :)

Jak zamontujesz ten zaworek to napisz czy pomogło bo jak pisze kazip1919 to u niego prawie nic nie dało.
pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 18:29 
Pierwsze kroki

samochód stał ponad 10 dni i przy "pełnym baku" odpalił od kopa - temp. +4,5*

nie wiem juz sam o co chodzi..........może po prostu szukam dziury w całym

Ostatnio edytowano 27 czerwca 2008, 18:17 przez mtworus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 19:04 
Forumowicz

Moje BMW: Siwa & Czarna
Kod silnika: M54B30 & M54B22
Siemka,ja też właśnie przerabiam ten temat z tym,że mam 1,8 benzyne.Sprawdzałem pompe,przekażnik i jest ok.Paliwo też mi nie zchodzi z wężyka bo sprawdzałem.Temat jest ciężki,chociaż stara pompa niby tłoczy ciśnienie dobre to jutro kupuje nową.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 19:31 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich ja mam 325 TDS i robi tak samo mechanik powiedział mi że te modele tak mają jak jest mniej paliwa niż 15 l i jak stanież przodem do góry to wogóle nie chce zapalic jak przód w dół to pali normalnie ten sam problem jest w omedze

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 19:51 
Zacna persona forum

zmień mechanika moja bunia pali bez względu na iloś paliwa w baku dodam że mam pompe wtryskową bez żadnych zaworków zwrotnych

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 20:58 
Pierwsze kroki

Dowiediałem sie ze w zbiorniku są dwie pompki jedna daje paliwo a druga jest od poziomu i trzeba ja wyczyscic Koles ma e30 i w kombiku i miał ten sam problem za wyczyszczenie zapłacił 80 zł i pali mu nirmalnie ja tez bede czyscił i zobaczymy pozdrawiam Cymek

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 23:27 
Forumowicz

Moje BMW: Siwa & Czarna
Kod silnika: M54B30 & M54B22
Tu coś znalazłem na innym forum: http://www.bmwmpowerclub.fora.pl/pomocn ... ,1903.html

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 01:22 
Pierwsze kroki

ja kiedys mialem takie same przygody w pracy tylko innym samochodem okazalo sie ze korek wlewu paliwa byl nieszczelny i do baku dostala sie woda ,po zlaniu calego paliwa i przeczyszczeniu przewodow bylo OK, ale ja mechanikiem nie jestem :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 19 lutego 2008, 18:18 
Pierwsze kroki

siedząc ostatnio późną porą w garażu jak było cicho
wsiadłem so środka i przekręciłem kluczyk i .............pompa paliwa pracowała dokładnie przez 54 sek....

ciut za dużo - nie sądzicie??? jak jest idealnie w garażu cicho to ją słychać dobrze....

za drugim razem to samo - 51 sek....
jakby jakaś nieszczelność w zbiorniku w okolicy pompy czy co??

ile pwina chodzić pompa - z reguły kilka sekund póki napompuje paliwka w układ i cisza....chyba że się mylę....

Ostatnio edytowano 3 lipca 2008, 18:11 przez mtworus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2008, 01:32 
Pierwsze kroki

panowie jezeli paliwa malo i pali gorzej to pompa w zbiorniku!!! po przekreceniu kluczyka musi byc slychac czy pompa zaciaga paliwko!!! jak nie to do wymiany uzywana 250 zl i problem z glowy!poprostu silnik nie dostaje swojej dawki i auto nie zapala tak latwo a na resztkach radze wtedy nie jezdzic bo potrafi sam od siebie zgasnac wymienic pompepaliwowa i bedzie si nowa 700 zl uzywana 250zl!!! 058/6928888 zadzwon tutaj maja uzywane po 250 zl wysla ci poczta i bedzie wszystko ok!

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2008, 16:18 
Pierwsze kroki

:cisza:
u mnie słychać że pompa pracuje :hyhy: znaczy że sprawna

Ostatnio edytowano 3 lipca 2008, 18:13 przez mtworus, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2008, 16:28 
Forumowicz

czytalem kiedys na forum bmwklub o takim problemie jak ty masz ;) w 325 jest zbiornik podzielony na dwie części i jak ci zostaje malo paliwa to pompka przepompowuje wahe z 1czesci do 2 i ona jest zrypana wiec dlatego tak sie dzieje.
jak chcesz konkrety to poszukaj postów o tym na forum bmwklub :hyhy:

oizo_pl napisał(a):
siema ej stary zapamiętaj jedną zecz ze disel to dziwna zecz i ma to do siebie ze niemoze miec mało ropy to wtedy jak sie zapowietrzą układy to stojisz i płaczesz i nic nie zrobisz

większej bzdury nie słyszałem :idiota:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1