BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 18:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Pilot centralnego zamka
PostNapisane: 19 marca 2008, 22:47 
Forumowicz

Moje BMW: e36 COUPE
Kod silnika: 1.8 IS
Witam.Posiadam Bmw e-36 coupe z 1992 roku.Auto wyposażone jest w zamek centralny z alarmem i imobiliserem.Sterownaie nie jest w kluczyku tylko w osobnym orginalnym pilocie.Jakis czas temu polamala mi sie obudowa pilota centralnego zamka.Dziala on bez zarzurtu tylko wyglada okropnie.Chciałbym uzyskac pomoc gdzie mozna dokupic taki pilot lub czy mozna przeprogramowac piloty oferowane na allegro.Moze ktos z was juz cos takiego przerabial i czy nie bedzie problemu z immobiliserem?Za wszelka pomoc wielkie dzięki:-)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2008, 14:38 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
W 1992 nie było zabezpieczenia seryjnego immobilizerem.
I jeżeli to jest alarm fabryczny BMW to musisz dowiedzieć się o tym w serwisie i tam sprowadzą ci taki pilot (ale powtarzam, jeżeli jest to alarm oryginalny BMW, w co wątpię).

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2008, 14:55 
Forumowicz

Moje BMW: e46 Touring
BorysKrystian napisał(a):
I jeżeli to jest alarm fabryczny BMW to musisz dowiedzieć się o tym w serwisie i tam sprowadzą ci taki pilot (ale powtarzam, jeżeli jest to alarm oryginalny BMW, w co wątpię).

Dokładnie jak ja chciałem przełożyc pilot z jakiegoś prototypu alarmu :wstyd: to gość powiedzial że mija się to z celem a poza tym ciężko znaleźdz obudowe pilota żeby dopasować do tego mojego.

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2008, 19:20 
Forumowicz

Moje BMW: e36 COUPE
Kod silnika: 1.8 IS
Trudo powiedziec czy jest to oryginalny alarm.Włącznik jest umieszczony w schowku, na pilocie jest wygrawerowane logo Bmw wiec chyba jest oryginalny.Auta nie mozna odpalic jesli nie przytrzymam przez kilka sekund przycisku otwierania.Jak na rok 1992 wyposazone jest dobrze ma wszystko oprucz klimy łacznie z poduszkami a to jest chyba zadkoscia w takim roczniku.OK wielkie dzieki nastepnym moim krokiem bedzie kontakt z serwisem.Pewnie niemile sie zaskocze ale trzeba sprobowac...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1