BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 14:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z urchomieniem silnika
PostNapisane: 30 marca 2008, 15:19 
Poszukaj zanim zapytasz

Witam,mam taki to problem zdarzylo mi sie ze kilka razy podczas jazdy zgasł mi silnik ale bez problemow go odpalilem ale tym razem po zgasnieciu juz nie dalem rady to znaczy podczas krecenia rozrusznikem nie chcial wejsc na obroty w zaden sposob tylko bulgotal i szarpal i po wykonczeniu akumulatora scholowalem ja (probowalem na pych podczas cholu i nic) po naladowaniu aku... caly czas ten sam problem . Podczas odpalania wskazowka ktora pokazuje pobor paliwa lezy na zero a jak czasami ruszy sie to on zabulgocze i nie moze wskoczyc na obroty i caly czas tak samo . Wyczytalem na forum ze to moze pompa wiec zrobilem jak ktos tu juz pisal i podlaczylem ja na krotko pod bezpiecznik no i pracuje i slychac szum . ale nadal nie mnoge jej uruchomic jest to e36 316 z 91r bardzo prosze o jakies podpowiedzi z gory dziekuje i pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2008, 15:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
filtr paliwa kiedy wymieniałeś ??

może na wtryski paliwo nie dochodzi ... :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2008, 15:34 
Poszukaj zanim zapytasz

Witaj, ja ja kupilem tydzien temu w prezencie dla zony a tu psikus :( ,podnosilem ja i patrzalem na filtr ale co wiecej moglem zrobic popukalem i to wszystko, kupie nowy filtr. ale moze jeszcze jakies porady.ANDREW E36 piekna ta bestia :ok: .

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2008, 16:20 
Pierwsze kroki

witam, ja mialem identyczny problem,nie chcial palic jak juz zapalil to obroty falowaly pojechalem na kompa i byla walnieta sonda lambda, po wymianie juz ladnie smiga :P

Tytuł:
PostNapisane: 30 marca 2008, 17:02 
Poszukaj zanim zapytasz

Witaj,ale (Piekna) nie wchodzi na zadne obroty raz na sto uda jej sie zabulgotac ale nie wchodzi na zadne obroty i koniec :(

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1