BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 18:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Sprzęgło - dziwna sprawa z wysprzęglikiem
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 11:35 
Pierwsze kroki

zaczeło się od tego że znikało sprzęgło, mechanik rozkręcił wysprzęglik i pompke wyczyścił
i takie tam spoko sprzęgło działało normalnie 1000km poleciałem w trase i sielanka sie
(przy krótkich trasach wszystko było ok i wykminiliśmy że jak sie to wszystko rozgrzeje to wysprzęglik wymięka)
skończyła więc mechanik wymienił wysprzęglik bo pompka 100% działa przejechałem kolejne 3-4k km i miałem taki dzionek że fura nie stygła i znowu sprzęgło znikło 100km wracałałem do chaty ale skrzynia tego nie wytrzymała

pytanko czy to możliwe że tak szybko padł wysprzęglik? ten nowy kosztował chyba 80 zł
jak ktoś miał taką akcje prosze o pomoc

Tytułuj tematy zgodnie z ustalonymi ZASADMI.
Zapoznaj się z nimi jeśli chcesz uniknąć ostrzeżenia

robertbmw

Ostatnio edytowano 20 kwietnia 2008, 13:21 przez vvoitaz, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 11:41 
:zdziwko: 80 ziko za wysprzęglik to trochę mało... jakiś lichy zamiennik... bardzo możliwe, że padł, albo jakaś uszczeleczka przy nim i wyciekł płyn albo coś...

Tytuł: Re: [E34]wysprzęglik pompka sprzegło
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 11:46 
Zacna persona forum

vvoitaz napisał(a):
zaczeło się od tego że znikało sprzęgło, mechanik rozkręcił wysprzęglik i pompke wyczyścił
i takie tam spoko sprzęgło działało normalnie 1000km poleciałem w trase i sielanka sie
(przy krótkich trasach wszystko było ok i wykminiliśmy że jak sie to wszystko rozgrzeje to wysprzęglik wymięka)
skończyła więc mechanik wymienił wysprzęglik bo pompka 100% działa przejechałem kolejne 3-4k km i miałem taki dzionek że fura nie stygła i znowu sprzęgło znikło 100km wracałałem do chaty ale skrzynia tego nie wytrzymała

pytanko czy to możliwe że tak szybko padł wysprzęglik? ten nowy kosztował chyba 80 zł
jak ktoś miał taką akcje prosze o pomoc

W wysprzęgliku raczej niema rzeczy które by się mogły popsuc... conajwyżej może uciec płyn . Sprawdzałeś jak u ciebie się ma poziom płuny hamulcowego ? Nie ubywa ? Jak nie to raczej gdzie indziej leży przyczyna awarii..

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 18:07 
Forumowicz

kolego co ty gadasz ze wysprzeglik nie moze sie popsuc chyba nie czytacie postów a wyciek z niego to co ;) sprawdz czy dobrze jest odpowietrzony układ jesli masz w nim powietrz to pedał ci zniknie 2 moze masz stary płyn ale to bys odrzu tez odczuł na sile chamowania albo całkowity zanik hebli

Ostatnio edytowano 19 kwietnia 2008, 18:14 przez kuba, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 18:11 
Zacna persona forum

kuba napisał(a):
kolego co ty gadasz ze wysprzeglik nie moze sie popsuc chyba nie czytacie postów

A co tam może się zepsuc ?

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 18:19 
Forumowicz

wystarczy ze roszczelni sie cylinderek w środku i niebędzie tłoczenia

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 21:46 
Pierwsze kroki

zdziwko: 80 ziko za wysprzęglik to trochę mało... jakiś lichy zamiennik... bardzo możliwe, że padł, albo jakaś uszczeleczka przy nim i wyciekł płyn albo coś

płyn nie wyciekł

Tytuł:
PostNapisane: 19 kwietnia 2008, 21:49 
Pierwsze kroki

MAJSU_WuWuA napisał(a):
kuba napisał(a):
kolego co ty gadasz ze wysprzeglik nie moze sie popsuc chyba nie czytacie postów

A co tam może się zepsuc ?

tomek 1975 napisał że miał coś podobnego i po wymianie łożyska oporowego wszystko wróciło do normy

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1