Cytuj:
Witaj.
najprawdopodobniej masz uszkodzony któryś z zaworów odcinajacych gaz. Chodzi mianowicie o to że po zgaszeniu silnika gaz powinien być odcięty odrazu i nie uchodzic przez nieszczelny zawór do listwy wtryskowej i dalej do kolektora. Gdy tam sie znajdzie to przy uruchomieniu silnika , silnik zaciąga oprócz benzyny jeszcze ten gaz który gromadzi sie w kolektorze ssącym i to powoduje że silnik ciężo odpala. Na zilmnym silniku nie ma takiego problemu ponieważ silnik w tej temp. zawsze potrzebuje wiekszej dawki paliwa wieć jakoś to znosi. Pozostaje sprawdzić który zawór nie trzyma . Ja tak miałem więc to jest raczej na 100%. Możesz to też łatwo spradzic zakręcając gaz w butli ręcznym zaworem i pojeździj troszkę zeby wypalił cały gaz i aby układ stracil cisnienie. Jak będzie palił to 1000% to. MI to sie stało po zatankowaniu marnej jakości gazu który tak zanieczyscił mi reduktor że zawory nie trzymały szczelności.
Mam nadzieje że cos zrozumiałeś bo nie umiem opisywać wolę na żywo porozmawiać.
pozdrawiam
Tez zatankowałem własne marnej jakości Gaz

i po tym to wszystko sie zaczeło

tez mi sie wydaje ze to własnie przez lipny gaz!! czyli bede musiał jechać do gazownika i niech patrzy tam ok dziekuje Ci pozdrawiam serdecznie

jesli to napewno to , to punkcik poleci