Andrzej20 napisał(a):
http://moto.allegro.pl/it..._325_m3_z_.html
NIEEEEE !!!!!!!!!
nie wiem, jakim cudem ta osoba jeszcze nie jest usunięta z allegro

no ale mniejsza o to... niczego u niej nie kupuj! ja kupiłem i żałuję...
Pompy do E30 są trudno dostępne, można kupić za ok. 400zł pompę nową i pewną, używkę (z auta bez gazu) za ok. 100zł, trudno o inne rozwiązanie, bo zamienniki za 140-200zł, które po pół roku odmawiają posłuszeństwa to raczej nie jest dobre wyjście.
Przed wymianą pompy sprawdź, czy aby na pewno nie jest to wina złącza (u mnie czasem rozłączało pompę, wystarczyło wcisnąć mocniej wtyczkę i działała dalej ;p)
Swój problem z pompą ostatecznie załatwiłem kupując używaną, być może nadal działa - tego nie wiem, gdyż auto sprzedałem kilka miesięcy temu.
Co do tych tanich zamienników - jako ciekawostka - koleś z pompapaliwa.pl powiedział mi kiedyś, że jak kupuje się w "pompy.net" to później tak jest (pompa przestaje działać, odzewu sprzedawcy nie ma, a Ty zostajesz sprawnego bez auta i bez pieniędzy)... po moich przejściach jednak nie wiem, czy ryzykowałbym z pompą "WRC" od nich.
jeśli chcesz autem pojeździć jeszcze przez dłuższy czas to pewnie warto zainwestować w porządną pompę u stones1
kolejny ps.:
śmieszne jest to, jak piszą, że "dodają filterek gratis" - po 1 - muszą to zrobić, bo stary zazwyczaj jest już zużyty, po 2 - te ich pompy mają inne mocowania i oryginalny filterek nie pasuje