BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:42

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 318i 92r. Silnik - pracuje na trzy cylindry
PostNapisane: 3 sierpnia 2008, 15:13 
Pierwsze kroki

Witam,mam e36 92' i nie moge dojsc co ja boli.Podczas jazdy 120km/h lub wiecej jak puszcze pedal gazu i po kilku sek. go wcisne nie pracuje jeden cylinder.Jak obroty zejda do okolo 3000 lub predkosc do100km/h zaczyna pracowac normalnie.Wymienilem palec,kopulke,swiece,przewody od brata przelozylem <bo ma taka sama>silniczek krokowy,przeplywomierz ,cewke .Bylem 4razy na kompie i nic nie wykazal .Mam nadzieje ,ze w tym gronie wielbicieli BMW znajdzie sie prawdziwy znawca ktory rozwiaze ta gnebiaca mnie 3 LATA zagadke. Dieki za pomoc

Cytuj:
[model???] e36 92' pracuje na trzy cylindry

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 4 sierpnia 2008, 21:59 przez kotcm, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 17:34 
Forumowicz

a przy mniejeszczej prędkości i mniejszym biegu też tak sie dzieje? np na jedynce czy dwójce też tak sie dzieje?

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2008, 14:22 
Pierwsze kroki

do predkosci 100km/h jezdzi normalnie.sprawdzilem na postoju przytrzymac ja na ponad 4500 obrotow i puscilem gaz ,ponownie wcisnolem go po 3,4 sek. i robi tak samo czyli nie pracuje na jeden cylinder......

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2008, 14:32 
Pierwsze kroki

czy czujnik polozenia przepustnicy moze miec wplyw na to ze nie pracuje 1 cylinder ?

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2008, 14:33 
Pierwsze kroki

czy czujnik polozenia przepustnicy moze miec wplyw na to ze nie pracuje 1 cylinder ?

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2008, 17:50 
Forumowicz

Sory ale nie kumam.piszesz że do stówy chodzi dobrze a potem że na postoju próbujesz i sie pier... . masz na gaz? ciekawe czy też ciągle ten sam cylinder nie chodzi? by musiał troche w tym posiedzieć pobawić sie i napewno by doszło sie do tego. Dobry mechanik temu podoła. może i nawet byc problem z wtryskiwaczem. dużo jest możliwości trzeba poprostu sie z tym pobawić :super:

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2008, 19:19 
Pierwsze kroki

gazujac na postoju do obrotow 4000/4500 zachowuje sie tak samo jak gdybys jechal 120/130 km/h na 5biegu.zeby Ci nie macic PRZY WYSOKICH OBROTACH 4000/4500 OBOJETNIE NA JAKIM BIEGU LUB NAWET BUJAJAC NA POSTOJU JA DO TYCH WYSOKICH OBROTOW PO PUSZCZENIU GAZU I PONOWNIE GO WCISKAJAC PRACUJE NA 3 A NIE NA 4 CYLINDRY nie umiem tego prosciej wytlumaczyc .mam instalacje gazowa i robi tak samo na gazie i na benzynie.pozdrawiam i dziekuje za Twoje zainteresowanie tym problemem

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1