BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 18:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] centralny zamek z alarmem
PostNapisane: 8 sierpnia 2008, 19:45 
Pierwsze kroki

witam mam bmw e 36 325 i i mam powarzny problem zakupilem sobie alarm firmy seo i chial bym go zamontowac cały dzien prubowalem go uruchomic ale spotkal mnie problem z centralnym zamkiem nie wiem jakie kable jak i co prubowałem wszystkiego pilot od alarmu dziala zalancza sie wszystko kierunki swiecą tylko ten centralny nie zamyka i nie otwiera gdzie moga byc te kable i jak to podpiąć i jak sa onaczone kable jakimi kolorami pomórzcie prosze dzieki i do usłyszenia

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2008, 20:28 
Zacna persona forum

Moje BMW: Wierne
Kod silnika: M52B28
napewno silniczek master-slave (sterujący) masz w drzwiach kierowcy.
jeśli masz coupe to bedzie łatwiej jeśli coś z większą ilościa drzwi to gorzej bo czujki przednie są sterowane + a tylnie -. do tego musisz oszukać komputer od centralnego jeśli masz oddzielny sterownik (albo odłączyć). z tego co pamietam to zamykanie i otwieranie jest sterowane też -. zdejmij boczek z drzwi kierowcy dostań się do kostki od siłownika i bedziesz wszystko wiedział.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2008, 22:00 
Forumowicz

Moje BMW: E34 i E36
Kod silnika: M60 i M50
kolego Kalabara 1985 tutaj wszystko opisalem: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=28029 jakby cos bylo nie jasne pytaj. z alarmu sterowanie wychodzi masa a w bmw steruje sie + dlatego Ci nie chodzi. seo dobry wybor :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 13:11 
Pierwsze kroki

eagle, witaj jesli w alarmie steruje - a w bmw + to czyli jesli podłoncze alarm minus do bmw z plusem bedzie prawidlowo bedzie dzialac umnie storowaniem centralnego zamka jest zułta kostka a jeszcze jak tak nie darady to jak to mam zrobic a mam bmw 325 sedan

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 15:43 
Pierwsze kroki

teraz jak juz podłonczylem to pare razy sie zamklo ale nie otworzylo puzniej jakos otwieralo ale nie zaykalo a teraz nic co to moze byc czasem dziala czasem nie nie mam juz pojecia robie to juz jakies 30 godzin prawie bez przerwy poddaje sie czekam na jakies instrukcjie pomuz :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 17:41 
Pierwsze kroki

witam znowu nie daje mi to spokoju musze miec cos co dziala teraz dziala wszystko odworze dzrzwi dziala alarm mam otwarte szyby wloncze alarm zamykaja sie same wszystko jest oki tylko gdzie ten centralnu podpiac podpelem go pod zułta kostke i nie dziala czasami tylko zamykal albo odwieral co moze byc odpowiedzialne jeszcze moze cos czza odpiac moze gdzie indziej podpiac nie wiem

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 22:24 
Forumowicz

Moje BMW: E34 i E36
Kod silnika: M60 i M50
musisz zrobic sterowanie plusem a nie masa za pomoca przekaznika ktory Ci w linku podalem albo dwoch osobnych ale wtedy wiecej jest roboty. zamow sobie ten modul w srodku masz instrukcje jak go podlaczyc jak nie bedziesz wiedzial to napisz a Ci wytlumacze. masa nie wystrujesz w bmw centrala!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2008, 00:25 
Pierwsze kroki

oki ale nie darady jakos tego zrobic za pomoca minusa i z kad mam wziasc ten przekaznik teraz jestem w angli i zabardzo takich czesci tu nie dostane jak bs mugl odezwij sie na moje gg byl bym wdzieczny 10959010

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2008, 00:29 
Pierwsze kroki

wpinałem sie w piny cielem kable jak inni też pisali i nic mam pociete kable w calym aucie powoli sie poddaje moze darady to jakos ominac

Tytuł:
PostNapisane: 10 sierpnia 2008, 00:43 
Pierwsze kroki

a jeszcze jedno jesli podciagne plus z akumulatora i podepne go po piny 4 lub 17 to sie zamknie lub otworzy

Tytuł:
PostNapisane: 24 sierpnia 2008, 08:27 
Pierwsze kroki

eagle, dzisiaj podłanczalem wkoncu centralny zamek ale wczesniej sprawdzilem na osobnym silowniku i wszystko gralo a jak wzielem sie za podlanczanie do drzwi jak nacisnelem zamknij to takie zwarcie mi zrobilo ze przekaznik malo co nie splonol a podlonczylem pod kable koloru niebieskiego i bialego a jeszcze jedno wybralem z instrukci podpiecie do silownika i co teraz prosze pomóż co mam zamawiac drugi tylko napisz mi jak to mam dokladnie podpiac jakie kjolory kabli jak i co prosze cie bardzo oto pozdrawiam :( :( :(

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1