BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 16:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z 320i AUTOMAT pomocy dla laika
PostNapisane: 28 sierpnia 2008, 21:47 
Witam Serdecznie wszystkich to pierwsze moje pytanie na forum wiec prosze o wyrozumiałość. Problem polega na zmianie biegów a 320i automat rocznik 1992. Zapalając auto dając na (D) drive jade sobie i tu mi autko zostaje na jedynce nie zmienia dalej. wiec zatrzymuje ruszam jeszcze raz i jest ok ciagnie zmienia biegi ale na najniższy (czyli 4)juz nie daje. Czasami daje i jest ok przejade 200km na trasie i nie ma problemów ale znowy staje np. w korku ruszam z pozycjio D drive i zmienia po koleji 1 nie ma problemu 2 itd ale na 4 juz nie. wjechałem na droge testową zatrzymuje sie gasze daje na D i ruszam i nie wrzuca mi 2 wtedy zwalniam do np 25km/h przełączam na 4 i on wtedy znienia na 2 dalej na 3 i jest ok przełączam podczas jazdy na D ale niestety na 4 juz nie wrzuca. reasumując czasami z pozycji D cos się "zawiesi " nie zmienia dalej ale z innych pozycji zmienia i nie zmienia również na bieg najnizszy.Niewiem co to moze byc kolega mówił ze to moze byc sprawa sterownika który jest bardzo drogi . prosze o rzetelne odpowiedzi.Z góry dziekuje i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 12:45 
Forumowicz

Witam zadzwoń przedstaw się bądź miły opisz problem powiedz że masz numer od osoby która u nich naprawiała skrzynie doradzą ci co z czym się je 0504-425-406
Pozdrawiam :ok:

Jak SiĂŞ Nie Ma Co SiĂŞ Lubi To SiĂŞ Lubi Co SiĂŞ Ma...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 16:03 
Forumowicz

To znalazłem na forum ale nic na ich temat powiedzieć nie mogę... :/
KAMIL_BMW_320is napisał(a):
ZAPRASZAM DO MOJEGO WARSZTATU DAJEMY PISEMNĄ GWARANCJE I NIE OSZUKUJEMY LUDZI!!!!!!!!!!!!!!!!! GWARANCJA NA MINIMUM 3 MIESIĄCE W ZALERZNOŚCI CO BYŁO NAPRAWIANE JEŚLI REMONT CAŁKOWITY 1 ROK GWARANCJI

REGENERACJA SKRZYNI AUTOMATYCZNEJ W AUTACH BMW JEST DROGA ALE U NAS NIE ZAPŁACISZ TYLE CO W SERWISIE KOSZTY REMONTU SĄ KOSMICZNE U NAS ZAWSZE MOŻNA SIE DOGADAĆ 1/2 CEN ZAŁATWIAMY CZĘŚCI NOWE LUB UŻYWANE JAK KTO WOLI WRAZIE PYTAŃ PROSZE DZWONIĆ

U NAS 1/2 CENY SERWISOWEJ CZASEM JEST TO NIEDROGA USTERKA PRZYKŁAD SKRZYNIA GUBI BIEGI CZASEM TO TYLKO CZUJNIK obrotów 300zł ZALERZY??!!
Legionowo Koło WAWY

601-280-232
:/

Jak SiĂŞ Nie Ma Co SiĂŞ Lubi To SiĂŞ Lubi Co SiĂŞ Ma...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1