Witam Serdecznie.
Moje bmw to E36 1,8 IS rok 1995. Sedan.
Zaznacze na poczatku, ze nie znam sie za dobrze na mechanice samochodowej, mam inna profesje, ale mam zapal i checi, by nauczyc sie wiecej o samochodzie, ktory prowadze.
Problem pierwszy:
Po rozpedzeniu sie na 1-ce i nacisnieciu sprzegla, silnik (sprzeglo ?) wydaje taki cichy dziwny terkot.
Slyszalny jest doslownie przez sekunde, gdy obroty zaczynaja spadac to towarzyszy temu ten terkot, ale wydaje mi sie ze wczesniej tego nie slyszalem.
Czy panowie obecni na forum spotkali sie juz z tym wczesniej ?
Ja przeszukalem to forum i niestety nic nie znalazlem, dlatego zakladam ten temat.
Dzieje sie tak tylko po 1-szym biegu. po 2,3,4 juz normalnie bez terkotania.
Problem drugi:
Na zimnym silniku, od czasu do czasu na postoju (bieg jałowy) komputer sobie podniesie obroty silnika, tak jakby ktos siedzial w srodku i dodawal gazu :} (ja wtedy stalem obok samochodu i rozmawialem ze znajomym, to na ok 10min, podniósł tak obroty 2 razy)
Druga sprawa w tym temacie, to czasem zaraz po odpaleniu silnik odrazu gasnie. Zdążyło mi sie to w tym miesiacu ok. 3/4 razy, wczesniej sam normalnie odpalal, i odrazu byl gotowy do pracy.
Mam slaby akumulator, ktory kwalifikuje sie do wymiany, byc moze to jest przyczyna gasniecia auta zaraz po odpaleniu ?
Czytalem tutaj na forum o resecie komputera, ale nie wiem czy to pomoze ?
Poza tym troche boje sie to robic, bo jak czytalem nie kazdemu sie udaje, i pozniej sa cyrki.
Pozdrawiam serdecznie adoratorow tej pieknej marki, sam jestem jednym z nich :}
Hubert.
_________________ starosc nie radosc, mlodosc nietrzezwosc
Ostatnio edytowano 16 września 2008, 06:48 przez Hubertk, łącznie edytowano 1 raz
|