Witam wszystkich jestem nowy ale forum śledzę od dawna.Wiem że temat wałkowany tysiąc razy ale nigdzie nie znalazłem dokładnie takiego przypadku

więc proszę o pomoc.
Niedawno kupiłem BMW 328i i zaraz po zakupie po powrocie do domu okazało się że chłodnica jest dziurawa (zaklejona jakimś badziewem chyba tylko na sprzedaż)a pod blaszką od wisca wsadzona była nakrętka m6(chyba po to żeby wogóle wisco się kręciło

Po powrocie do domu musiałem dolać 5l płynu

(dziwne że w korkach przy temp zewn 28C wskażnik temperatury stał w pionie jak strzała mimo iż w układzie było naprawdę nie wiele płynu.A więc po kolei wymieniłem chłodnicę na nową,nowe wisco,nowy termostat 88C.Zalałem nowy płyn odpowietrzyłem(wszystkie węże ciepłe,ogrzewanie jest-można latać

)Wszystko było by ok gdyby nie fakt że zauważyłem że przy zimnym silniku poziom płynu wskazywał 1/3zbiornika a po nagrzaniu 2/3zbiornika.Myślę sobie-jakieś ciśnienia,srenia tak musi być.Ale raz przy zimnym silniku dolałem płynu na połowę tak jak ma być i po nagrzaniu przy ostrej jeżdzie wywaliło mi jego nadmiar przez korek odpowietrzający.Wtedy zauważyłem że dolna rura chłodnica-termostat jest zimna

Co dziwne ogrzewanie działa temp.płynu na zegarach stoi jak strzała nie wiem co jest?Specjalnie dałem jej po pixxxie bo myślałem że może za słabo rozgrzana a tu nic wszystko w normie(ogrzewanie ,temp.)a rura i tak zimna.Strumień cieczy po odkręceniu korka jest prawidłowy.
Oczywiście żebym nie dotknął tego węża to bym nawet nic nie zauważył gdyż wszystko po za tym jest ok.Nie ma pęcherzy powietrza w płynie,olej czysty,ogrzewanie jest ,temp stoi równo jak strzała(dziwne jest że nawet po 3 godzinach postoju auta, temp. i tak nie spada do zera-tak musi być?czy coś nie tak z wskażnikiem?
Co o tym myślicie?Czemu ten wąż jest zimny?Termostat nie otwiera?Ale przecież temperatura ani drgnie po za pion, no i ogrzewanie działa.A może za słabo odpowietrzyłem?
Proszę doradźcie coś