BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 15:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] POMOC W POCIAGNIECIU KABLA Z AKU DO TUBY W BAGAZNIKU
PostNapisane: 29 września 2008, 19:09 
Forumowicz

witam od niedawna mam BMW 316 sedan i chcialbym wsadzic tube do bagaznika tylko nie mam wcale pojecia jak pociagnac tam kabel i z kad od akumulatora czy jes inne wyjscie zeby wziasc z prad 12V Z GORY BARDZO DZIEUJE ZA POMOC

Ostatnio edytowano 29 września 2008, 19:47 przez matioo1, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2008, 19:43 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Musisz pokombinować, puść go po prawek stronie samochodu (po tej co akumulator).
Wogóle wydaje mi się że był już taki temat, poszukaj.

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2008, 19:43 
Forumowicz

ja u siebie pociagnalem kabel pod autem spiolem spinkami i jest liga bez rozkopywanie tapicerek pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2008, 19:45 
Częsty bywalec

luki3648508 napisał(a):
ja u siebie pociagnalem kabel pod autem spiolem spinkami i jest liga bez rozkopywanie tapicerek pozdro

Marny pomysł.

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2008, 19:51 
BorysKrystian napisał(a):
Musisz pokombinować, puść go po prawek stronie samochodu (po tej co akumulator).

wcale nie trzeba po prawej. od aku idą kable i poprowadzić poprzez puszkę z bezpiecznikami. w puszce od razu można bezpiecznik od wzmacniacza zaaplikować, więc łatwieszy dostępn, niż w bagażniku. potem tam, jak lecą inne kable i dziurką w blasze za kanapą i jest :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2008, 20:00 
Częsty bywalec

..::CZARNY::.. napisał(a):

wcale nie trzeba po prawej. od aku idą kable i poprowadzić poprzez puszkę z bezpiecznikami. w puszce od razu można bezpiecznik od wzmacniacza zaaplikować, więc łatwieszy dostępn, niż w bagażniku. potem tam, jak lecą inne kable i dziurką w blasze za kanapą i jest :)

Prawda, nie wiem jak jest w R4 czy jest po prawej stronie dziura do przepuszczenia kabla, ale przy tubie to nie musisz bezpośrednio puszczać kabla z akumulatora, chyba że inwestujesz koło 2500 na wzmacniacz do subwoofera, jak coś to pisz.

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2008, 20:34 
nie wiem jak jest w R4 czy jest po prawej stronie dziura do przepuszczenia kabla

Ja mam bardzo silne wątpliwości, nie wiem, nie rozbierałem, ale ogromna plątanina kabli jest właśnie od lewej strony, od bezpieczników idzie do tych pierdół wszystkich. Tam na pewno się da to zrobić bez problemu. Poza tym, mając od razu z lewej strony kabel, można dać po lewej stronie wzmacniacz, by nie ograniczać dostępu do schowka na śmieci różne po prawej stronie w bagażniku :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 września 2008, 21:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e60
Kod silnika: M54b25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=134731
po lewej stronie na wysokości sprzęgła jak zdejmiesz dywaniki itp jest taka zaślepka ściągnij ją i puśc tam kabel i patrz w silniku gdzie wyjdzie. najprostszy i najlepszy sposob ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1