Witam,
Mi tez troche brakowalo tych elektrycznych szybek, no i wzialem sie za to...
kupilem niedawno mechanizmy do swojego compacta razem z wiazkami do drzwi z obsluga lusterek i szyb, przyciski z konsola - no i tu dodam, ze przelozylem sobie z tej konsoli ktora dostalem do swojej przyciski, sam wycialem otwory - dokladnie wymierzone - nie widac roznicy

)) a moja konsola wyglada znacznie mlodziej...
zamontowalem sobie juz mechanizmy do drzwi - naprawde nic trudnego (jesli robi sie to przynajmniej raz wczesniej) zajelo mi to kilka godzin - stare mechanizmy trzeba bylo rozwiercic bo sa przypomocowane na nity, a nowe trzeba przykrecic dosc krotkimi srobami no i miedzy czasie wymienic wiazke elektryczna - tu trzeba sie uzbroic w cierpliwosc szczegolnie przy wyjmowaniu wtyczki z modulu do zamykania zamka - bmw ma swoj patent na zatrzaskiwanie przyciskow - podobnie jest zreszta z innymi wtyczkami miedzy innymi za zegarami.
No wiec - mamy juz zamontowane mechanizmy (mozna przy okazji kupic pare klipsow w bmw, bo przy sciaganiu tapicerki z drzwi moze sie kilka wylamac (koszt ok 50 gr za sztuke). mamy przyciski (przy zdejmowaniu konsoli z przyciskami trzeba delikatnie podwazyc od spodu przycisk awaryjnych, bo dopiero pod nim znajduje sie jeszcze jedna sruba mocujaca), mamy wiazki -- i co dalej??
nie jestem zbyt mocny w elektryce, ale dowiedzialem sie ze fabrycznie montowany el. szyby sa razem z twz. modulem komfort, ktory podpina sie tez do szyberdachu tak ze domyka nam szybki i szyber i jeszcze pare innych bajerow - ja tego oczywiscie nie mam - ale podobno mozna zamontowac to wszystko na przekaznikach - wstepnie elektryk ocenil mi takie podlaczenie na ok 200 pln (nie wiecej niz 200) -
- i tu jest moje pytanie do klubowiczow czy ktos zakladal juz szyby w wawie lub okolicach, bo chcialbym to zrobic w miare tanio i powierzyc auto komus kto przynajmniej raz juz to zrobil i nie popsul czegos przy okazji??
z gory dziekuje za pomoc.
pozdrawiam,