BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 23:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Problem z odpaleniem POMOCY!!!
PostNapisane: 15 listopada 2008, 23:39 
Pierwsze kroki

witam czy wie ktos moze czemu nie kreci mi wogole rozrusznik i nie ma pradu w pompie wtryskowej? po przekreceniu kluczyka na START nie ma zadnej reakcji nawet kontrolki nie przygasaja. Mechanik powiedzial mi ze to moze byc wina kostki stacyjki, ale niestety nie bo kupilem druga kostke i nadal jest to samo. Teraz mechanik powiedzial ze to moze byc jakis przekaznij od rozrusznika czy cos takiego, i teraz moje pytanie: Gdzie szukac tego przekaznika, lub moze wiecie co jest nie tak ze wogole rozrusznik nie chodzi.
z gorzy dzieki i pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 listopada 2008, 09:31 
Forumowicz

Sprawdź czy masz styk na kabelku ,który idzie na wrzutnik. Prawdopodobna przyczyna ,że się nie odzywa.

Tytuł:
PostNapisane: 16 listopada 2008, 09:48 
Forumowicz

kolega ci dobrze podpowiedzaiał ale wiem jasze jedno pod kanpylnego siedzenia jest bezpiecznik o dużej mocy który zasila rozrusznik sp[rawdź czy czasem nie poleciał ???? może masz kluczyk z imobilaizerem ???? masz pierścień koło stacyjki ????? bo takie przypadki też widziałem ??????

Tytuł:
PostNapisane: 16 listopada 2008, 09:53 
Forumowicz

immobilizer to raczej nie moze byc bo jesli by nie dzialal to kontrolki by mu sie nie zaswiecily tylko swiecilby sie cyfrowy licznik km.wiem bo jak nieraz zle przyloze immobilizer to tak wlasnie jest

Tytuł:
PostNapisane: 16 listopada 2008, 10:02 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
ja miałem podobne objawy w e28, wszystko działało a kręcić nie chciał, poruszałem klemami i podładowałem ako, a później wymieniłem ako, problem znikł :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 16 listopada 2008, 10:37 
Pierwsze kroki

aku byl ladnowany, i wsadzany drugi i nic to nie dalo. zaraz pojade do garazu to zobacze moze to naprawde bezpiecznik pod tylnia kanapa puscil, a imo nie mam bo mam zwykly kluczyk ktory nie ma w sobie imo. Juz sam nie wiem co moze byc nawet sprawdzalem po kolei kazdy przekaznik i nic to nie dalo :(, a moze wiecie czemu nie gasnie mi kontrolka wtrysku na desce rozdzielczej? powinna zgasnac po 5 sekundach a u mnie nie gasnie wogole, a zaczelo sie to wlasnie jak cos z rozrusznikiem zaczelo sie dziac. pozdrawiam i blagam pomozcie mi bo juz nie mam sily ani pomyslow co moze byc nie tak

[ Dodano: 16 Listopad 2008, 15:32 ]
witam wlasnie sprawdzalem bezpieczniki i wszystko jest ok nie ma zadnego przepalonego, sprawdzalem tez przekazniki ale niestety nie wiem ktory jest od rozrusznika, jeden z trzech przekaznikow kolo komputerow wyglada nieco dziwnie ale niestety nie jestem w stanie powiedziec do czego on jest, chodzi mi taki czerwony przekaznik pierwszy od silnika. sam juz nie wiem o co chodzi rozrusznik po zwarciu na krutko kreci silnikiem bez problemu, a z kluczyka nie chce. mam juz dosc :(

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1