brendi27 napisał(a):
witam wszystkich
a kto mi podpowie fdzie znajduje się silnik dmuchawy w 325 2,5 benz
obiawy takie że nie działa dmuchawa a na panelu wszysko wskazuje bezpieczniki i przekaźniki sprawdzone chciałem sprawdzić sam silnik!!
chyba że macie jakieś inne sugestie
brendiJa mam 316 ale wydaje mi się że jest to tak samo. Żeby dostać się i wyjąć silnik dmuchawy to musisz zdemontować cały kokpit w środku (koszt w serwisie to 400 zł + części). Możesz się również dostać tak jak ja to zrobiłem czyli: zdemontowałem osłonę mechanizmu wycieraczek do strony silnika. Zobaczyłem obudowę dmuchawy ale jest tam tak mało miejsca że nie dasz rady go wyjąć. Ja tak zrobiłem, że zdjąłem obudowę i poruszałem palcami wentylator tzn. pokręciłem go i zaskoczył. Zaczął działać

niestety za jakiś czas znowu mi się zawiesił ale wystarczyło walnąć kilka razy (w trasie nie miałem warunków żeby znowu dostać się do silniczka) żeby znowu zaczął chodzić.
P.S. Jak będziesz zdejmował tą obudowę dmuchawy to ona jest spięta spinkami metalowymi. Dwie na dole i jedna na górze. Problem tkwi w tym że te na dole zdejmiesz i założysz ale z tą na górze jest trudniej. Mi osobiście spadła gdzieś

skąd nie można było już wyjąć ale na razie w niczym to nie przeszkadza