Witam,
Jak sami widzicie jestem świeży na tym forum. Świeżak jestem także jeżeli chodzi o znajomość marki jaką jest BMW.
Jak w tytule, przymierzam się do zakupu auta tej marki. Moje dwu miesięczne przymiarki do różnych modeli oraz masa przeczytanych postów na tym form jako gość wyrobiły mi trochę zdanie o poszczególnych modelach.
Generalnie przymierzałem się do linii E36, sedan, kombi w wersji TDS. Jednak niebyt pochlebne opinie jakie wyczytałem w prasie motoryzacyjnej oraz na tym forum odnośnie TDS'ów wycofały mnie z tej decyzji (samochód miał być rocznikowo 1997, 1998 ostanie sztuki).
Skupiłem swoją uwagę na modelu Compact. Jest to coś czego szukam, Audi A3 czy VW Golf IV w roczniku 1999 - 2000 kosztuje znacznie więcej. Silnik 1.9 104 KM bardzo mi pasuje (obecnie mam auto 1.6 103 KM). Jednostka niewysilona, na łańcuchu (modele 1999 - 2000), maks. moment obr. na poziomie 2500 obr./min. gwarantuje nie za wysokie spalanie jak na ten model, oznaczenie M43B19 (może się mylę?). TDS w tym modelu to raczej także porażka, nie tylko ze względu na osiągi, ale na opinię o tych jednostkach. Nie przedłużając, mając przeczytane na tym forum i w prasie opinie na temat Compact'a proszę zweryfikujcie:
1) rdza - czy bierze nadkola, czy gniją progi jak to piszą (auto nie bite)?
2) niska jakość wykończenia wnętrza - czy plastiki są rzeczywiście tak tandetne, twarde jak kamień, piszczą?
3) spalanie - niektórzy zachwalają 316 za niskie spalanie, inni krzyczą że wysokie - kwestia uszkodzonej sondy lub innych usterek czy fakt?
4) silnik 1.9 104 KM M43B19 wydaje być się nie wysilony, czy jest trwały, jak sprawuje się rozrząd na łańcuchu?
5) jak oceniacie trwałość tylnego mostu, cieknie?
6) skrzynia biegów i sprzęgło - przy takim silniku o mocy 104 KM nie powinno być problemów z trwałością, fakt?
7) jak sprawuje się układ elektryczny auta, czy alternator jest trwały?

zawieszenie - co najczęściej wymaga wymiany na naszych drogach?
Będę wdzięczny za wszystkie rady odnośnie tego modelu. Wiem że silnik o mocy 104 KM niezbyt pasuje do tej marki, ale cóż zrobić... kryzys paliwowy zabija motoryzację, a gazu za chiny ludowe nie włożę. Może jednak ten TDS 1.8 90 KM nie jest tak podatny na uszkodzenia jak 2,5 143 KM i warto kupić takie auto? Co radzicie, na co zwracać uwagę przy używanych BMW?
Serdecznie pozdrawiam,
Tomasz.