BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] podswietlanie pokretel temperatury
PostNapisane: 22 listopada 2008, 10:24 
Pierwsze kroki

witam mam problem moze ktos pomoze jak dostac sie do podswietlenia pokreteł temperatury bo przestalo mi podswietlac i wyskakuje blad na wyswietlaczu.jak ktos to robił prosze o podpowiedz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 22 listopada 2008, 12:17 
Pierwsze kroki

Bez ściągania linek i wyciągania radia sobie poradzisz.Najpierw musisz wsadzić cieniutki śrubokręt w tą szczelinkę po lewej stronie panelu nawiewu czyli tam gdzie jest przycisk ogrzewania tylnej szyby.Jak ci odejdzie ta strona to wyciągnij ten panel odepnij ogrzewanie szyby,pościągaj pokrętła i te kapturki z suwaków(bardzo ciężko schodzą wiec użyj trochę siły i nie martw się że coś urwiesz) Później musisz odchylić ten panel na ile się da żebyś mógł dostać się od tyłu to śrubek weź sobie taki króciutki śrubokręt krzyżakowy i odkręć te śrubki jest ich 3 jedna jest na górze między suwakami a pokrętłami a druga na dole trzecia zaś na górze w prawym górnym rogu za pokrętłami.Te 2 górne odkręcisz bez problemu gorzej z tą 1 dolną ale po gimnastykuj się trochę bo naprawdę warto.Jak już odkręcisz te śrubki to ten plastik ci zejdzie z przodu i twoim oczom ukarze się żaróweczka 1.2w 12v taka malutka i wąska bańka jest ona między 1 a 2 pokrętłem od lewej strony zresztą sam ją zobaczysz wyjmij ją włóż nową i proszę bardzo świeci. Czas wymiany samej żarówki 10 sekund ale dostanie się do niej ok.30min Życzę powodzenia i napisz czy ci się udało :hurra:

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2008, 21:31 
Pierwsze kroki

dziei arczi za podpowiedz ale odpisze jak mi sie uda do tego dostac pozdrawiam i do usłyszenia!

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2008, 22:08 
Forumowicz

Moje BMW: E61
Kod silnika: M57N
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... 6wietlenie

Tytuł:
PostNapisane: 7 grudnia 2008, 18:38 
Pierwsze kroki

witam ponownie wielkie dzieki za informacje i instrukcje obsługi bez twojej podpowiedzi penie by mi sie nie udalo znajac zycie zaraz bym połamał jakies zatrzaski a tak poszło łatwo i gładko dzieki raz jeszcze pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 9 grudnia 2008, 21:25 
Pierwsze kroki

Mam pytanie. co się znajduje pod popielniczką?? chciałbym zagospodarować tą przestrzeń na CB-radio i nie wiem jak tam się dostać i nie wiem co tam jest??? prosze o porade

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1