BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 24 czerwca 2025, 00:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] zacinanie się pedału gazu
PostNapisane: 13 kwietnia 2007, 22:40 
Częsty bywalec

Problem nieznaczy, ale denerwujący. Może ktoś z Was miał coś podobnego. Mianowicie pedał gazu ma pewien próg na początku. Trzeba nacisnać go mocniej, żeby ten próg przeszedł, poźniej już nomalnie pracuje. Spotkaliście się z czymś takim? Jak można to wyelminować?

Ostatnio edytowano 13 kwietnia 2007, 22:43 przez discrimen, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 14 kwietnia 2007, 19:33 
Forumowicz

Moje BMW: e46
Kod silnika: było 320d jest 323ci
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 19&start=0
ja mam to samo na samym poczatku sie przycina mechanik mowil ze to przepusnica sie przycina i ze trzeba sie pobawic z tym nic groznego ale wkurza

Ostatnio edytowano 14 kwietnia 2007, 21:05 przez steryd81, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2007, 12:18 
Przyjaciel forum

Ja bym proponował najpierw sprawdzic linke, moze juz jest z uzyta??

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2007, 08:35 
Częsty bywalec

Przesmarowałem wczoraj parę elementów przy lince i na razie jakby problem nie występował. Ciekawe, bo nie wyglądało to na coś tak "poważnego", żeby mogło zacinać pedał gazu. Czas pokaże:)

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2007, 08:39 
Przyjaciel forum

pojezdzisz zobaczysz jak nie dalej będziemy myślkec

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2007, 08:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530i
Kod silnika: M54B30
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=149340
Linka tam przy przepustnicy jest w takim plasitku i czasami z niego wyskakuje ;) kolega ma taśmą izolacyjną zaklejone i siedzi na swoim miejscu :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2007, 17:53 
Częsty bywalec

WITAM!!!
Jak mi kiedys zablokowalo linke przez ten plastik o ktorym pisze MichcioManiak to musialem zmienic czesc numer 7 z ponizszego linka:

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35

Gdy sie zaciela owa linka to silnik wszedl na takie obroty ze cisnienie plynu rozsadzilo ta czesc na pol(pewnie byla juz nadwyrezona). Teraz tez mam owinieta tasma na wszelki wypadek.

Ale problem o ktorym jest w temacie to nie to. Gdyz jak linka wyskoczy z tej regulacji to silnik wchodzi na obroty mimo ze nie dodajemy gazu, a ten problem polega na tym ze jak chcemu dodac gazu to pedal nie chce sie ruszyc i trzeba uzyc troche sily zeby drgnol w dol! Zauwazylem ze jak wcisne pedal gazu na maxa i szybko puszcze to owe zjawisko wystepuje czesciej!!!!! Ale ostatnio jakos go nie mialem:):)

POZDRAWIAM

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2007, 07:34 
Częsty bywalec

Witam.
Oczywiście zgodnie z oczekiwaniami byłoby za pięknie i pedał gazu się zacina. Jako, że nie widziałem co może ją tam blokować, to pozostaje mi chyba tylko przesmarowanie linki. Postaram się to w tym tygodniu zrobić, dam znać jak poszło:)

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 12:09 
Forumowicz

Podłacze po dlugim czasie pod temacik,mam w swoim e46 identyczny problem niekiedy ( zwłaszcze jak długo jede na tempomacie )to praktycznie trzeba stanac aby wcisnac pedał gazu.
Jak sobie z tym poradziliscie?

Tytuł:
PostNapisane: 25 listopada 2008, 20:05 
Forumowicz

mi tez to sie niekiedy zdarza.myslalem ze to rzadki problem a widze ze pare osob go ma

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 19:31 
Poszukaj zanim zapytasz

witam. Tego szukalem na forum. Kupilem kolejne BMW e46 1,9e 3 mies temu. Problem z malym progiem na pedale gazu byl juz w momencie kupna sammochodu. Poczatkowo pomyslalem ze to linka i ze samochod stal dlugo w komisie i pewnie zardzewiala troche. Ten "uskok" pojawia sie czasami i raz jest wiekszy na tyle ze powoduje male szarpniecie autem innym razem slaby, a czasami nie ma go wcale przez kilkadziesiat kilometrow! i wogole nie zalezy to od tego czy silnik jest zimny, czy rozgrzany, czy jade szybko,czy powoli itp, gdzy pojawia sie w roznych momentach. Podpinalem samochod pod komputer i wyskoczyl tylko jeden blad,cos z chlodzeniem silnika,ale temperaturay na czujnikach sa ok.Blad zostal skasowany,przepustnica wyczyszczona i dalej jest prog. Aha, wydaje mi sie ze nie moze to byc linka, gdzyz w momencie kiedy ten prog jest najbardziej odczuwalny,zgasze samochod i pedal pracuje plynnie i bez zadnych uskokow. Gdyby ktos cos wiedzil na ten temat to bardzo prosze o pomoc! pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 19:32 
Poszukaj zanim zapytasz

witam. Tego szukalem na forum. Kupilem kolejne BMW e46 1,9e 3 mies temu. Problem z malym progiem na pedale gazu byl juz w momencie kupna sammochodu. Poczatkowo pomyslalem ze to linka i ze samochod stal dlugo w komisie i pewnie zardzewiala troche. Ten "uskok" pojawia sie czasami i raz jest wiekszy na tyle ze powoduje male szarpniecie autem innym razem slaby, a czasami nie ma go wcale przez kilkadziesiat kilometrow! i wogole nie zalezy to od tego czy silnik jest zimny, czy rozgrzany, czy jade szybko,czy powoli itp, gdzy pojawia sie w roznych momentach. Podpinalem samochod pod komputer i wyskoczyl tylko jeden blad,cos z chlodzeniem silnika,ale temperaturay na czujnikach sa ok.Blad zostal skasowany,przepustnica wyczyszczona i dalej jest prog. Aha, wydaje mi sie ze nie moze to byc linka, gdzyz w momencie kiedy ten prog jest najbardziej odczuwalny,zgasze samochod i pedal pracuje plynnie i bez zadnych uskokow. Gdyby ktos cos wiedzil na ten temat to bardzo prosze o pomoc! pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13 grudnia 2008, 19:35 
Poszukaj zanim zapytasz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1