BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [ E34 ] bmw 525 ABS, ASC, KLIMA POMOCY !!!!!!!!!!!!
PostNapisane: 3 stycznia 2009, 08:41 
Pierwsze kroki

witam forumowiczów !! posiadam bmw e34 525 w benzolu , ma ona ABS, ASC , KLLIME ale nic nie działa... wciskam przycisk od asc i nic sie nie zapala.. przy odpalaniu kontrolki ani od abs ani od asc ani od air-bagu sie nie zaświecają.... auto zachowuje sie tak jak by nie miało ani ABS ani ASC zero reakcji przy ostrym hamowaniu czy przy uślizgu kół .... odchodzę od zmysłów .... co może byc??... dodam ze ostatnio rozładowałem akumulator i o dziwo na kilka sek. podświetliły sie przyciski od ASC i Klimy...

błagam was pomóżcie mi

Ostatnio edytowano 3 stycznia 2009, 10:40 przez icam87, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2009, 10:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 540iA
Kod silnika: M62TUB44
cześć,

konrolka od ASC zaczyna migac dopiero jak ASC działa (u mnie blkada mechanzmu miedzyosiowego zadzaiala tylko kilka razy ostre wdepnięcie na oblodzonej nawierzchni)

normalnie przy właczonym zaploie konrtolki od ABS i ASC powiny sie na krótko zapalic i zgasnąc znaczy to że system są ok,to samo jest z AIR BAG

wg mnie na początek sprawdź żarówki w zgarach odpowiadajace tym kontrolką może sa przepalone lub wyjęte aby nie było widać błędów

jeżeli wszystko będzie ok, to pod kompa z autem

co do klimy jezeli nie ma odpowiedniego cisnienia w układzie spężarka sie nie załączy

jezeli sie myle niech ktoś mnie poprawi

E34 Obrazek

E53 Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2009, 10:35 
Pierwsze kroki

tyle ze u mnie kontrolki sie nie zapalaja... :( mam klime automatyczna, i manualna, komp. w mojej bmw nie wyświetla żadnych błędów (sprawdzałem czy działa i jest oki nap ruszam na recznym i wyskoczy HANDBREMSE LOSEN , albo otwieram drzwi podczas jazdy i pokazuje TUR OFFEN ) a asc przy zakręceniu baczka nawet nie zadziałało :( w mojej okolicy nie maja tak dobrego kompa żeby mi z czytac błędy :(( :mur: :mur: :mur: opadam z sil wiem ze mam kontrolke od abs po prawej na dole i chyba od asc na środku pomiędzy zegarami ..

Tytuł:
PostNapisane: 3 stycznia 2009, 11:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 540iA
Kod silnika: M62TUB44
icam87 napisał(a):
tyle ze u mnie kontrolki sie nie zapalaja...

dlatego sprawdź żarówki w zegarach odpowiadajace za te kontrlki

icam87 napisał(a):
komp. w mojej bmw nie wyświetla żadnych błędów

miałem na myśli że może ktoś celoeo wyjął żarówki aby ukryć problem, może się okazac że jak sprawdzisz/wymensz żarówki w zegarach (gdzieś na forum jest jak wyjąć zegary, uważaj z zapłonem mi w ten sposób wyskoczył bład poduszki tz. włacz zapon i wyłacz abyś miał roblokowana blokadę kierownicy i wyłączony zapłon bo musisz niom zrobić ruch w lewo aby wyjąc zegary)

icam87 napisał(a):
kontrolke od abs po prawej na dole i chyba od asc na środku pomiędzy zegarami ..

dokładnie tak

P.S. w końcu znalazłem interfejs który pogada z E34 tak jak należy (INPA), bo mój pod carsoft 6.1.4 obsługuje tylko czery moduły

E34 Obrazek

E53 Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 stycznia 2009, 20:59 
Pierwsze kroki

oki jutro sprawdzę te żarówki .... ale dziś jak wracałem do domu miałem dziwny przypadek, mianowicie przez przypadek , a właściwie własną głupotę rozładowałem akumulator i nie wiadomo dlaczego klima na prawie padniętej baterii (przy wyłączonym motorze) się załączyła..... po odpaleniu już nie... :mur: :mur: :mur: wiec co to :cenzura: :cenzura: jest ???? proszę o dalsza pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 15 stycznia 2009, 11:00 
Pierwsze kroki

no i jednak nie było żarówek... :krzeslem: :krzeslem: :krzeslem:
chyba ktoś je specjalnie wyjol ... teraz ABS i ASC sie świecą stale ...
nie miałem tez żarówki od poduchy i pasów ale wszystko pozakładałem
i teraz kolejne moje pytania czy kontrolka od poduchy powinna dopiero gasnąć po odpaleniu autka?? a 2 pytanko to co mam teraz zrobić z tym ABS i ASC gdzie może tkwić problem??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1