BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 02:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e32] Wymiana filtra kabinowego E32
PostNapisane: 11 stycznia 2007, 21:45 
Forumowicz

Witam

Dzisiejsze popołudnie zmarnowałem na rozpoczęcie wymiany filtra kabinowego w moim E32, co prawda nowy już założony ale nie mogę podłączyć tego modułu za filtrem... ma dwie wtyczki na samym koncu... no i jak je podłączyć? Przecież tam nie ma dostępu. Ledwo co to odłączyłem... a podłączenie przecież znacznie trudniejsze... trzeba więcej precyzji, bawiłem się godzinę i nic... co robić? :(

Teraz już wiem dlaczego wymiana tego filtra kosztuje 150 - 200 zł ;)

No chyba że jest ktoś na Śląsku kto zrobi mi to w okolicach 50 zł?

Dla ludzi którzy chcą zmienić ten filtr w E32 a jeszcze nie zaczeli... nie róbcie tego sami!!

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 11 stycznia 2007, 22:20 przez michael, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2007, 02:16 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
MIchael , wymiana filtra jest banalnie prosta , tylko trzeba wiedziec jak to zrobic :D Ja to zrobiłem sam i nawet nie wymontowywałem schowka na rekawiczki ;) a 200zł za wymiane filtra to chyba jakis zart ? :zdziwko:

Przede wszystkim NIE wyjmuje sie tego modułu!!! za filtrem ! odłacza sie z niego 2 wtyczki,zeby nie przeszkadzały ( te od strony ,gdzie majstrujemy) i odłącza sie wtyczke z miecza, po czym wyjmuje go. Teraz musisz prawdopodobnie zdemontowac od strony kierowcy co nieco,zeby podłaczyc ten moduł.

Tytuł:
PostNapisane: 12 stycznia 2007, 19:34 
Forumowicz

Frank napisał(a):
MIchael , wymiana filtra jest banalnie prosta , tylko trzeba wiedziec jak to zrobic :D Ja to zrobiłem sam i nawet nie wymontowywałem schowka na rekawiczki ;) a 200zł za wymiane filtra to chyba jakis zart ? :zdziwko:

Przede wszystkim NIE wyjmuje sie tego modułu!!! za filtrem ! odłacza sie z niego 2 wtyczki,zeby nie przeszkadzały ( te od strony ,gdzie majstrujemy) i odłącza sie wtyczke z miecza, po czym wyjmuje go. Teraz musisz prawdopodobnie zdemontowac od strony kierowcy co nieco,zeby podłaczyc ten moduł.

Zdemontowałem tapicerkę od strony kierowcy i podłączyłem :) Nie było nawet takie trudne... ale i tak filtra w tamtym miejscu być nie powinno :zly:

Jeszcze nie założyłem dobrze schowka... jak się zakłada te zatrzaski na końcu śrub?

Fatalnie to rozwiązane... schowek powinen raz założyć producent i potem zdemotować handlarz częsciami :) A nie że potem w 15 letnim aucie połowy części brakuje...

Pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1