BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 czerwca 2025, 22:02

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problem z Elektryka szyb !!!
PostNapisane: 28 stycznia 2009, 16:44 
Poszukaj zanim zapytasz

witam mam bmw e36 1.8 is z 94 roku wersje na m-pakiecie <indywidual>
posiadam wszystkie szybki w prądzie i ostatnio zadziwił mnie taki problem :/
gdy siedze w aucie i mam pozamykane wszystkie drzwi szyby i szyberdach sie nie otwieraja lecz gdy otworze lub nie domkne lewych lub prawych drzwi przednich wszystko normalnie chodzi :D i me pytanie brzmi heheho co tu komon moze mi ktos pomoc

Ostatnio edytowano 30 stycznia 2009, 21:26 przez AchTunG21, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 16:04 
Poszukaj zanim zapytasz

miał ktoś kiedyś taki error .. albo moze ktos mi powie gdzie jest przekaznik od szyb ? bo za chiny nie moge go znalezc

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 18:12 
Pierwsze kroki

gdzies na desce rozdzielczej musisz miec taki przycisk ktory jest za to odpowiedzialny...wcisnij go i sprobuj wtedy...ja mialem tez tak a to jakas blokada jest

Tytuł:
PostNapisane: 30 stycznia 2009, 18:15 
Częsty bywalec

Przekażnik od szyb masz w skrzynce pod kierownicą- nr 20. Musisz odkręcić tę plastikową osłonkę i znajdziesz. Dziwny ten twój przypadek i sądzę to jednak nie będzie wina przekażnika ale coś w module komfortu się popierdzieliło.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 16:03 
Poszukaj zanim zapytasz

no wlasnie ten przekaznik pod kierowniaca jak go sprawdzalem to jest odpowiedzialny za szyber dach a co do opcji komfort to wlasnie jak zamykam auto kluczykiem z otwrtymi drzwiami to normalnie okna sie domykaja takze sam nie wiem o co komon czujniki raczej niee a sprawdzalem wszystkie przekazniki to zaden nie byl o d okien 2 bezpieczniki pod maska 14 i 19 od okien ale gdzie przekaznik slyszalem ze w miejscu gdzie schowek jest bo tam jest duzo miejsca ... a co do tego przycisku na desce to nie widzialem zadnego takiego :/ takze dalej jestem w kropce

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 18:10 
Częsty bywalec

AchTunG21, Jeżeli się znasz na elektromechanice to sprawdż moduł komfortu czy nie ma jakiś zimnych lutów. A jak nie to oddaj auto do kogoś kto się na tym zna. Skoro piszesz że z przekażnikem oki to jedyne wyjście w sytuacji w której problem dotyczy wszystkich szyb jednocześnie to tylko i wyłącznie moduł.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 18:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: e90
Kod silnika: M47/T2
miałem kiedyś taki sam problem. z tym że ja mam tylko el szyby przednie. jeszcze dodam, że miałem problem z wewnętrznym oświetleniem- gdy auto było zamknięte, światło ustawione w pozycji środkowej to po przekręceniu zapłonu powinno zgasnąć, a tak sie nie działo. przyczyną była jak już wyżej kolega napisał zimny lut w module komfortu, który dopiero elektromechanik zlokalizował. - ila ja sam się naszukałem to głowa mała.
zrób tak- albo poszukaj na allegro taki sam moduł komfortu czyli dokładnie taki sam numer na obudowie- lub znajdź elektromechanika, który się na tym zna i w miare tanio ci to zrobi.
ja za znalezienie i naprawę tej usterki zapłaciłem 120zł. ale cieszyłem się że w końcu problem z głowy.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 21:15 
Poszukaj zanim zapytasz

ziomus to wlasnie to zapomnialem dodac o tym swietle identycznie i swieci jak odpalam powinno zgasnac ..musze poszperac w tym module :D

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1