BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 17:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Problem z Mostem 525i 94r.
PostNapisane: 25 stycznia 2009, 21:29 
Pierwsze kroki

Witam. mam mały problem z mostem kupilem e34 525i 94r. od kolegi z zepsutym mostem , kupiłem nowy most ale był w innej obudowie i nie pasował wiec przełożyliśmy tylko cały mechanizm ze środka do starej obudowy ale nie przełożyliśmy ślimaka tego co łączy wał z mostem, na początku wszystko troche grzechotało w środku i samochód jechał ale tak jakby coś go hamowało i po wciśnięciu sprzęgła wszystko tam grzechotało przejechałem tak od warsztatu do domu coś kolo nonie cale 3 nawet nie 3 kilometry. następnego dnia wszystko działało idealnie wiec pojechałem spokojnie na miasto moze zrobilem z 10 km wracając lekko przycisnolem na 3 i po wbiciu 4 zblokowalo tylne koła i samochud stanoł wpoprzek dgroi i nie ruszyl tylko dalo sie pchnąć do tylu bo do przodu blokowalo a o własnych siłach juz nie jezdzi. oco chodzi? zły most wsadzony złe przełożenie , czy inny powód popsucia tego mostu? Prosze o pomoc bo samochód dopiero kupiony a stoi pod oknem i jak narazie nie daje radości z jazdy:(

Ostatnio edytowano 26 stycznia 2009, 08:26 przez Młody25, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2009, 21:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
Dyferka nie składa się domowymi sposobami ;) zostawiliście wałek atakujący z uszkodzonego dyfra i założyliście całą resztę ze sprawnego to niedopuszczalne trzeba ustawic odpowiednie luzy zresztą ten wałek pracował ze starym kołem zębatym był z nim spasowany nic z tego nie będzie wymień dyfer na taki jak powinien byc bez przeróbek bo może skończyc się gorzej jak zblokuje przy większej prędkości.

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2009, 21:46 
Pierwsze kroki

no było wymienione tak ze właśnie każdy myślał powinno działać, ale się nie udało i jutro już załorze nowy dyfer. powiedz mi jeszcze czy juz jak załoze nowy to nie bedzie problemu czy znowu może coś być nie tak i zblokuje?, czy to tylko tak sie stało ze wzgledu na to ze ten mechanizm różnił sie od tego wałka napędu?. bo dzis za szybko nie jechałem ale jak tak gdzieś w trasie przy 120km/h coś by zblokowało koła to troche mogło by sie gorzej skończyć niż postawienie bokiem na drodze

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2009, 21:55 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
Jeżeli włożysz sprawny dyfer przy którym nikt nie kombinował o zbliżonym a najlepiej identycznym przełożeniu to musi byc dobrze :ok: przy używce zawsze istnieje ryzyko że coś się sypnie więc nie mogę Ci zagwarantowac tak samo jak osoba od której kupujesz ale to trzeba miec wyjątkowego pecha.

Tytuł:
PostNapisane: 25 stycznia 2009, 22:03 
Pierwsze kroki

no własnie ten co kupiłem różnił sie tylko mocowaniamai a tak to niby ten sam rok co mój 94r. tylko ze ten był od kombi. a jeśli chodzi o przełożenie czytałem ze powinna z oku mosty być jakas tabliczka czy cos i tam powinno wszystko pisać ale nic takiego nie widzałem i niewiem jaki moze mieć przełożenie mój to jest silnik m50 24v 2.5 , i niewiem jakie ma przełożenie i jak moge poznać że używany most bedzie mial takie samo przełozenie orientujesz się może z tym ?:) i tak wielkie dzieki za pomoc:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1