BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 08:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] problem z pracom silnika
PostNapisane: 24 lutego 2009, 23:38 
witam mam problem z pracom mojego silnika mam 325td w automacie problem pojawil sie jakis czas temu zatankowalem dizla przejechalem z 20 km po zrobieniu zakupow kiedy odpalilem auto pojawil sie problem samochod dostal mola . silnik jezeli nie cisne gazu do kaca zmienia biegi naormalnie sie rozpedza gdy wcisne troszke zaduzo gazu rozpedza sie ale po chwili kompletnie sie zamola po wylaczeniu zaplonu i ponownym odpaleniu wszystko wraca do normy bylem juz 2 razy na komputerze ale nie potrafia stwierdzic bledu sprawdzilem wtryski wszystko jest ok . moje pytanie czy to moze byc wina pompy nic sie nie dzialo z silnikiem az do tamtego razu

filtr paliwa zostal wymieniony i juz przejezdzilem kilka dobrych kilometrow

Ostatnio edytowano 25 lutego 2009, 16:02 przez Kumi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2009, 11:13 
Forumowicz

Witam
To raczej wina chu..... oleju napędowego!!! Dwa tygodnie temu mój koleżka zalał na jakieś stacji typu 'no name' swoja A6 problemy pojawiły się po 5-10km a że interfejs nic nie wykrył to postawił na złej jakości paliwo!!! Komputer nie wykrył żadnego błędu a samochód przyspieszał jak duży fiat, wyjeździł ten syf co miał w zbiorniku, zalał świeżego dieselka, po przejechaniu kilkudziesięciu km wymienił filtr paliwa i wszystko wróciło do porządku dziennego...
Stawiam na to osrane paliwo! I nie dziw sie że tankowałeś na shelu czy statoilu bo ostatnio kilkaset aut się zatruło po zatankowaniu diesla na jednej ze stacji shela pod Berlinem... to był błąd w sztuce, a takie się zdarzają!! Oczywiście niemiecki shel wszystko zrekompensował swoim klientom, u nas w polsce jest troche inaczej ;)
Pozdro

Jak SiĂŞ Nie Ma Co SiĂŞ Lubi To SiĂŞ Lubi Co SiĂŞ Ma...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1