BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 czerwca 2025, 23:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] brak sprzegla e36 stary, nowy temat dla mnie
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 09:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36,316i
Kod silnika: m52b28
witam wszystkich szczesliwcow posiadajacych BMW .Wczoraj jak parkowalem bylo wszystko ok. Dzis rano moja betka pierwszy raz mnie zawiodla. Mianowicie pedal sprzegla wpada do podlogi prawie bez oporu czy silnik chodzi czy nie. Na odpalonym nie wrzuce zadnego biegu. Szukalem podobnych problemow "coby dupy nie zawracac" znalazlem pare wskazowek sprawdzilem itak-hamulec twardy, plyn jest ,pod samochodem plamy nie ma. czyzby to ten popularny WYSPRZEGLIK, a moze to wina "arkycznego" powietrza :P moze cos peklo?? POMOCY!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 10:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Rowniez stawiam na wysprzeglik...nic raczej peknac nie peklo bo nie ma co ;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 11:55 
Pierwsze kroki

Doleje jeszcze plynu do max i przekulam ja troche po osiedlu. Moze na dojazd do kanalu troche pedal sie podniesie. Co ty na to?
:/

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 16:36 
miałem identyczny problem.
Kupiłem nowy wysprzeglik ze sklepu za 80zl. Gdy go wymienialem okazalo sie ze wpadla mi do srodka skrzyni koncowkeczka od wysprzeglika, musialem zwalic skrzynie na dol i sie okazalo ze nie tylko wysprzeglik ale takze taka mala sprezynka jakis drucik cos takeigo na plastiku peklo ale udalo mi sie tanio kupic na srocie plastik wymienilem tez ze szrtou i koszt czesci mi wyszedl ok 130zl

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 6 stycznia 2009, 18:48 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: M50B30
Garaż: e36 325i alpinweiss http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=154980 e38 740i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=145154 moje byłe e36 w Dakarze http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=114724 e39 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103364 moje byłe e36 GT http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=34223
hm identyczny problem i mnie dotkną rano parę lat temu.To był wysprzęglik.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 17:44 
Pierwsze kroki

Sory za dość dlugą absencje. wracając do tematu to przyczyna u mnie byl zapowietrzony uklad. Wysprzęglik sie poci ale nie ma tragedji.

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2009, 11:54 
Przyjaciel forum

Kod silnika: M42 & M52
Witam
Mam problem ze skrzynią a więc dopiszę się tutaj :P
Wygląda to tak... w tamtym roku (styczeń) wymieniałem skrzynię biegów bo w starej mi jedynka wyskakiwała i dwójka źle wchodziła. przy wymianie zapodałem nowe całe sprzęgło (tarczę, docisk i łożysko oporowe). teraz jak jest zima znów zaczyna być podobny problem... biegi ciężko wchodzą :bluzni: :bluzni: olej dobry wlany... mobil do skrzyni ATF.
Czym to może być spowodowane??? Dodam że ze wszystkimi biegami jest coraz gorzej...
Czy to może być przyczyna tego wysprzęglika??? Słabo dociska i tak biegi wchodzą?? Czy znów skrzyni :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1