BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 02:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] brak mocy na zimnym silniku
PostNapisane: 5 czerwca 2009, 18:21 
Pierwsze kroki

witam wszystkich!
mam pytanie co moze być przyczyna ze auto na zimnym silniku kompletnie nie ma mocy :kwasny: z 218 km wydaje sie jakby bylo moze z 30..;/ nawet na jałówce dosc ze powoli (jak krew z nosa) sie wkreca to dochodzi do mas 3 tys ;/ a z czasem im silnik cieplejszy to nastepuje poprawa... gdy wskaznik wyskoczy juz za "niebieskie pole" juz wszystko gra... normalnie szybciutko sie wkreca i tak jak powinno. Sytuacja ma miejsce TYLKO na ZIMNYM silniku... jak sie uda to jutro wrzuce filmik, ale moze ktos spotkal się z taka sytuacja i wie o co mi chodzi..prosze o pomoc! z góry dziękuje!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 06:51 
Pierwsze kroki

sorry ze pisze post pod postem, ale dziś sobota i chciałbym coś sie pobawić przy aucie bo w tygodniu pracuje i nie mam mozliwosci... naprawde nikt nie spotkał się z czymś podobnym?? :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 08:08 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 Coupe +Mustang
masz instalację gazową?

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 08:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
sprawdź czujnik temperatury ale ten co odaje dane do sterownika pieca a nie ten co daje dane do wskaźnika na deske rozdzielcza może jest uszkodzony i silnik nie daje ssania jak powinien??

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 13:13 
Pierwsze kroki

nie gazu nie mam, a co do tego czujnika to w którym on jest miejscu?? bo si enei orientuje

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 13:22 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
który rok tej e34?

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 13:25 
Pierwsze kroki

to jest juz ta niby nowsza z szerokim grilem a rok to 94

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 13:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 6 coupe
poszukaj tutaj http://www.realoem.com/bmw/select.do

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 13:52 
Pierwsze kroki

hm kurde nie wiem moze ktos wie czy to nr 8 lub 10 z tąd??
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
i czy wogóle w dobrej podgrupie szukam..;/?

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2009, 17:05 
Specjalista

Pozycja 8 - Czujnik temperatury dla wskaźnika.

Pozycja 10
- Czujnik temperatury dla układu wtryskowego.

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 18:20 
Pierwsze kroki

a mozecie mi powiedziec w jaki sposób mozna sprawdzić ten czujnik czy jest sprawny??

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 18:28 
Zacna persona forum

komputer lub podmianka od kogos ... lub sprawdzic napiecie ale watpie ze ktos bedzie znal wartosc napiecia :]

Tytuł:
PostNapisane: 8 czerwca 2009, 18:44 
Pierwsze kroki

na kompie nic nie wyskoczyło..;/....juz mnie szlag normalnie trafia z etak powiem normlanie;/.. bo widac ze to cos nie powaznego a jednak wkurza..;/ a najgorzej jest jak silnik zimny..to sie wydaje jak by mial gora 30 km..;/ wogole sie uciagnac nie idzie..;/ a z czasem po 2 min jak sie zagrzesje troszke wszystko do normy wraca...

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 13:58 
Pierwsze kroki

Witam.
Miałem identyczny problem (dokładnie tak samo się działo jak był zimny, jak już temperatura podrosła wszystko ustępowało) w e46 szukałem po serwisach powymieniałem połowę rzeczy, i nikt nie był w stanie powiedzieć co to... wymieniłem przepływomierz (już na sam koniec) i nie poznaję auta, więc szukałbym w tym kierunku. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 15:35 
Pierwsze kroki

Piotrze a wymianiałes wczesniej wspomniany czujnik temperatury?? bo ja dzis znow byłem na diagnostyce(nie ta sama ) i znow mowia ze zero bledow ze autko powinno smigac, ale zaznaczyli tez ze skoro to sie dzieje na zimnym silniku to mozna bylo by podpiac go pod kompa wlasnie nad ranem kiedy jest zimny i wystepuje ten problem...ze moze wtedy cos moze wykryje...

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 16:03 
Pierwsze kroki

a i jeszcze jedno czy przepływki nie wykryło by na kompie ze jest uszkodzona?? bo nic nie wyskakuje.....

Tytuł:
PostNapisane: 9 czerwca 2009, 16:12 
Specjalista

Na nie oryginalnym kompie może tak być, nie wiem jakby było np na KTS'ie.

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 15:28 
Pierwsze kroki

konio342 napisał(a):
Piotrze a wymianiałes wczesniej wspomniany czujnik temperatury?? bo ja dzis znow byłem na diagnostyce(nie ta sama ) i znow mowia ze zero bledow ze autko powinno smigac, ale zaznaczyli tez ze skoro to sie dzieje na zimnym silniku to mozna bylo by podpiac go pod kompa wlasnie nad ranem kiedy jest zimny i wystepuje ten problem...ze moze wtedy cos moze wykryje...

Jako pierwszy element to właśnie czujnik temperatury mi powiedzieli, no i wymienili i nie pomogło, potem w serwisie BMW że sonda lambda, przewód odmy itd. ale też nie wiele pomogli, a przepływomierza podobno nie wykryjesz że uszkodzony... przynajmniej u mnie tak było że nikt nie mówił że jakieś błędy na przepływce.

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2009, 15:29 
Pierwsze kroki

konio342 napisał(a):

Jako pierwszy element to właśnie czujnik temperatury mi powiedzieli, no i wymienili i nie pomogło, potem w serwisie BMW że sonda lambda, przewód odmy itd. ale też nie wiele pomogli, a przepływomierza podobno nie wykryjesz że uszkodzony... przynajmniej u mnie tak było że nikt nie mówił że jakieś błędy na przepływce.

Tytuł:
PostNapisane: 20 czerwca 2009, 10:41 
Pierwsze kroki

dzis juz po raz kolejny na kompie byłem i: napewno czujniki temp sa w porzadku lambda tez. powiedzial tyle: albo mało paliwa albo mało powietrza , spytał sie mnie ojkiedy ostatnio wymieniany był filtr paliwa bo mowi ze powinno wymieniac sie go o razem z wymiana filtru oleju itp ale jak uslyszal ze nie byl wymieniany min 3 lata(tyle mam autko) to pierwsze obstawia to wlasnie bo mowi ze jak przyjezdzaja do niego samochody w ktorych filtr paliwa nie był wymieniany 1 czy 2 lata to po wyciagnieciu leje sie z nich poprostu "gnojówa" z woda przez te polskie stacje i mowi pierwsze co to wymienic filtr i sprawdzic bak czy nie przytkany a jesli to nie pomoze to przepływomierz. i teraz pytanie w jkais sposob go sprawdzic ewentualnie naprawic, i czy jak kupowac to original tylko czy sa jakies dobre zamienniki??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1