balik napisał(a):
Witam.
Mam problem z centralnym zamkiem uruchamiając go z pilota (kluczyka) Czy trzeba gdzieś specjalnie celować tym kluczykiem, żeby to zadziałało? bo nie zawsze mi zaskoczy a baterie są nowe energizer.
cześć, miałem identyczny problem wymiana bateri nic nie pomogła, na alegro kupiłem nową gomkę i zregenerowałem element z "mikrostykami" lakier przewodzący za 5 PLN teraz z dobtych kilku metrów łapie
a tutaj opis jak udało mi się pilota zaprogramować po tej operacji bo trwała dłużej niż 1 min
0. Drzwi otwarte z kluczka, pozostawione na 15 min przed inicjalizacją bo w tym czasie nie można jej przeprowadzić
1. Wsiadamy do auta, zamykamy wszystkie drzwi, lecz nie "na zamek" a tylko by byly zamkniete .
2.Wkladamy kluczyk do stacyjki.
3. Przekrecamy kluczyk na pierwsza pozycje, tak by swiecila sie tylko kontrolka airbagu (+ ew. wyswietlacz na predkosciomierzu) - na 3 sekundy .
4. Wyjmujemy kluczyk ze stacyjki.
5. Naciskamy przycisk 1 na kluczyku i trzymajac go ciagle wcisnietego naciskamy krotko 3-krotnie przycisk 2, czyli odwrotnie niż w manualu . Gdy operacja przebiegla pomyslnie przy trzecim wcisnieciu strzalki centralny zamknie sie i otworzy na chwileczkę . Jesli nie dziala - probujemy cala operacje powtorzyc od poczatku, tyle ze trzymajac strzalke, 3 x naciskamy logo BMW (nie ma reguly ktora metoda zadziala) .
no i pilocik po regeneracji pracuje jak nowy