Lukasz1985r napisał(a):
Witam wszystkich i proszę o pomoc .
BMW mojego kolegi nie odpala , jest to model e30 318i silnik M40 z gazem rok 1989 . Problem jest taki że auto nie odpala wcale , kręci aż do rozładowania akumulatora i nic . Czasami " zaklekocze " i nawet nie ma zamiaru odpalić. Kilka dni wcześniej zdarzało sie ze podczas jazdy był odczuwalny spadek mocy i wrażenie jak by silnik pracował na trzech garach . Częste problemy z odpalaniem , na wolnych obrotach auto czasami gasło . Została wymieniona kopułka bo była pęknięta , nie wiem czy dobrze są podłączone przewody od świec . Teraz wcale nie odpala , nawet strzela pod maską - może wina gazu ? Proszę o pomoc i dziękuje
U mnie samochód zachowywał się podobnie poprostu sprawdz na Tej grubej rurze od filtru powietrza czy nie zsuneła albo podwineła się taka przepaska maskująca (gumowe czarne ma szerokość ok.2cm) tylko niestety właśnie zapomniałem jak to się nazywało ...

ale jak coś to od razu da się za uwarzyć. I u mnie dodatkowo po tej akcji spalił się jeden z przekaźników. A jak nie pomogło to spróbować tym starterem z Cpnu jak iskra jest to powininna odpalić

Pozdrawiam