BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 14:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e34] 1 2 i 3 nie chce jęknąć 520 24V
PostNapisane: 10 lutego 2007, 16:10 
Cieżko zwrócic na siebie uwage 150 koni nie może dać rady e34 kiedyś było inaczej moja beta ma org przebieg 117000 mam ja od 40tyś i do 85 chodziła wystarczająco na moje wymagania na 3biegu w zakręty90stopni wchodziło sie z utratą przyczepności teraz jest inaczej najpierw wymieniłem świece ze 3dni była różnica nawet ciągła 3 bieg dawał rade potem wymieniałem filtry paliwa chyba z 5 aż w końcu wyczyściłem bak paliwo troche było metne teraz tylko jedna stacja nowa tarcz docisk sachs wyrzusiłem katalizator środkowy też zdjołem mam tylko połowe końcowego remusa byłem na kompie wszysko niby ok lecz wcześniej jak sie dawało opór to na jeszcze na 3 wciskało i ładnie skakała na niższych biegach teraz tego nie ma
Silnik nawet równo pracuje choć słyszałem opinie jednego majstra ze nie
jak wrzuce 1 i opor gazu 5.5 6.0 0brotów to beta stoi moc z silnika nie obkręca kółek silnik wyje a tu nic na 2 bardzo ciężko a na 3 biegu to jakbym jechał 1.6 a 20tyś wstecz to odczuwałem zerwanie przyczepności na 3 prosze o pomoc dzieki za zainteresowanie

Ostatnio edytowano 11 lutego 2007, 01:13 przez whitem//titowal, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2007, 16:39 
Pierwsze kroki

zrywanie 520i na trzecim biegu ? :hyhy:
chyba na mokrym lub na oponach 165 :rotfl: :rotfl: :rotfl:

520i demonem prędkosci nie jest i tu nie ma co sie czarować, owszem 150 koni to może i nawet sporo.....ale nie przy tej masie ;)

a jeżeli czujesz ze auto znacząco osłabło - to sprawdź lambde, przepływke, szczelność dolotu (zakładam ze filtr powietrza zmieniłeś)....no i hamulce ;) może któraś szczęka sie z tyłu odkleiła, lub też trzymają zaciski

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 lutego 2007, 14:10 
Forumowicz

Moje BMW: juz piąte
1 a tak z czystej ciekawosci zapytam: czy zachowanie auta uleglo jakiejkolwiek zmianie po wymianie tarczy sprzegla i docisku?
2 sprawdz kompresje, lambde i przeplywke
3 moze tak prewencyjnie wpadnij na hamownie?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1