jerzy napisał(a):
1[ ile musi być nacisku na dynamometr ażeby prawidłowo zakręcić śrubę na przedniej piaście, już raz wE-28 spaliłem nowe łożysko nie chcę tego powtórzyć w E-34
niemożliwe że spaliłeś łożysko w e28 przez zbyt mocne dokręcenie gdyż to jest tzw piasta zespolona ,a nie łożysko stożkowe i ma być skręcona na maxa (ale nie pamiętam ile NM chyba coś koło 200), ponieważ w tego rodzaju piaście nie ma regulacji luzu na łożyskach
jerzy napisał(a):
czy do LPG można stosować zwykłe swiece np. Bosha
najlepsze są świece takie jakie przewiduje producent pod dany model silnika
jerzy napisał(a):
[3]jak dostać się do akumulatorka [gdzieś po prawej str. licznika podobno] gasnie mi na desce oświetlenie kilometrów i CHeck oil w dodatku zeruje mi dzienny licznik----dosłownie po20 sekundach po uruchomieniu silnika
wątpię czy akumulatorki mają coś wspulnego z licznikiem kilometrów; one służą tylko do podtrzymania pamięciu oil inspectora i przeglądów, musisz rozebrać licznik od srodka i oile jest tak samo jak w e28 to wyciągasz stare mierzysz czy mają tyle ile na nich pisze bodajże 1,2V I WYMIENIASZ jeśli są bez zycia, ALE TYLKO JEŚLI CI OIL INSPECTOR nie świeci zielonych diód. Nie miałem tego problemu w e34 tylko w e28 więc tylko przypuszczam.
Natomiast to że ci się zeruje licznik dzienny to napewno jest inna bajka.