Witam. Przeszukalem kilka stron o BMW i nie znalazlem podobnego tematu.
Mam problem
Moje BMW 325 TD '93r.
Uszczelnilem niedawno pompe wtryskowa i przez kilka tygodni sprawowala sie b.dobrze. Teraz znowu pojawily sie poprzednie objawy tzn. szarpie silnikiem podczas jazdy - przy srednich i niskich obrotach silnik nie pracuje rowno i obroty skacza - kiedy mocniej mu przycisne uspokaja sie. Wyglada to w ten sposob ze szarpie calym samochodem. Kiedy na postoju "zaleje mu obwod" przez kilkakrotne przekrecenie zaplonu (slychac jak pompka paliwa pracuje) ,zaraz po zapaleniu chodzi rowno, tak jak powinien - ale po chwili zaczyna sie psuc. Wymienilem pompe paliwa- pompa wtryskowa jest sprawdzona i do niej zastrzezen miec nie moge (sprawdzana przez fachowy zaklad gdzie robilem inne pompy i zawsze bylem zadowolony- zreszta gdyby pompa wtr. nawalala to inaczej zachowywal by sie na zimnym i cieplym silniku - i nie byloby poprawy po "napompowaniu mu zaplonem paliwa".
Po wymianie pompy paliwa przez jeden dzien szarpalo, ale jakims cudem na tydzien czasu sam sie naprawil i dzisiaj znowu popsul. Mozliwe ze to ktorys z czujnikow paliwa (choc nie wiem nawet gdzie sie znajduja). Problem mozliwe ze lezy gdzies w ukladzie, bo nie trzyma odpowiedniego cisnienia.
-jesli temat jest w zlym dziale,prosze i przeniesienie (jestem nowy na forum) .
-pozdrawiam.