U mnie pompa jest pod progiem od strony kierowcy, wtedy sa dwa cybanty na przewodach paliwowych ktore trzeba odkrecic i zsunąć z króćców i dwa kabeli ktore trzeba odkrecic (z kabelkami nie da sie pomylic, ktory + a ktory - bo zakonczone są "oczkami" różnej srednicy i nie da sie założyc odwrotnie. Najpierw zdejmij kabelki i przykrec do nowej pompy(do ktorej przed pierwszym użyciem nalezy np. strzykawka wlac benzyne, bo w momencie pierwszego uruchomienia moze sie przytrzec i bedzie pozniej głośna), pozniej odkrec cybanty z przwodów paliwowych tak, zebys po ich zdjeciu mogl szybko wsunac je na nową pompe, bo bedzie z nich leciala beznyna, skręc cybanty, przymocuj tam gdzie bylo i powinno grać.
Ale... to wszystko w 320i przed '87, po '87 ta pompa byla juz w baku a nie pod progiem.
I dobra rada, na allegro jest masa pomp, sprzedaje je jeden czlowiek, ktory twierdzi ze jest inwalida, wiec nie odbiera telefonu, kontakt tylko mailowy... W rzeczywistości jest to firma z Wrocławia, ktora sprzedaje jakies chinskie odrzuty z produkcji, gwarancji nie honoruja mimo ze udzielaja a sprzet sprzedaja przeważnie popsuty, ja dalem sie nabrac i kupilem, bo maja bardzo duzo pozytywnych komentarzy, ale mimo ze sporo zainwestowałem w naglosnienie auta, bo i tak pompa byla głosniejsza wiec wyladowała w koszu na smieci.
Do tego u mnie stara raz dzialala raz, wiec wymienilem, ale nowa dziala tak samo, okazalo sie ze to byla wina komputera nie pompy, sprawdz to.
Pozdrawiam, Karol.
_________________ wczesniej: E32 750 iL, E30 325 iX,
E34 540 iA obecnie: E30 320i
|