BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 17:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30]Wymiana pompy paliwa
PostNapisane: 22 lutego 2007, 20:59 
Forumowicz

Witam,już od dłuższego czasu walcze z moją e30 M40. Podejrzana jest pompa paliwa.Jezeli okaze sie na 100%,że jest ona uszkodzona to postaram sie wymienic ja sam.I tu pytanie do was:jak sie powinienem za to zabrac(prosilbym o pełną instrukcję)oraz czy trzeba odłączyć akumulator?Dzięki z góry za pomoc,pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 lutego 2007, 13:15 
Forumowicz

Moje BMW: 330CiC
U mnie pompa jest pod progiem od strony kierowcy, wtedy sa dwa cybanty na przewodach paliwowych ktore trzeba odkrecic i zsunąć z króćców i dwa kabeli ktore trzeba odkrecic (z kabelkami nie da sie pomylic, ktory + a ktory - bo zakonczone są "oczkami" różnej srednicy i nie da sie założyc odwrotnie. Najpierw zdejmij kabelki i przykrec do nowej pompy(do ktorej przed pierwszym użyciem nalezy np. strzykawka wlac benzyne, bo w momencie pierwszego uruchomienia moze sie przytrzec i bedzie pozniej głośna), pozniej odkrec cybanty z przwodów paliwowych tak, zebys po ich zdjeciu mogl szybko wsunac je na nową pompe, bo bedzie z nich leciala beznyna, skręc cybanty, przymocuj tam gdzie bylo i powinno grać.

Ale... to wszystko w 320i przed '87, po '87 ta pompa byla juz w baku a nie pod progiem.

I dobra rada, na allegro jest masa pomp, sprzedaje je jeden czlowiek, ktory twierdzi ze jest inwalida, wiec nie odbiera telefonu, kontakt tylko mailowy... W rzeczywistości jest to firma z Wrocławia, ktora sprzedaje jakies chinskie odrzuty z produkcji, gwarancji nie honoruja mimo ze udzielaja a sprzet sprzedaja przeważnie popsuty, ja dalem sie nabrac i kupilem, bo maja bardzo duzo pozytywnych komentarzy, ale mimo ze sporo zainwestowałem w naglosnienie auta, bo i tak pompa byla głosniejsza wiec wyladowała w koszu na smieci.

Do tego u mnie stara raz dzialala raz, wiec wymienilem, ale nowa dziala tak samo, okazalo sie ze to byla wina komputera nie pompy, sprawdz to.

Pozdrawiam, Karol.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lutego 2007, 14:06 
Forumowicz

Wielkie dzięki za informcje :) ,bede uwazal na tych chohsztplerów z allegro :zly:
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23 lutego 2007, 18:11 
Forumowicz

Moje BMW: 330CiC
Przecież w miedzyczasie i Ty odpowiedź dostałeś :)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lutego 2007, 18:22 
Forumowicz

No dostalem dostalem,ale jak czytam o tych olejach to mi wlosy sie jeżą na głowie,a w szczególnosci posty tego goscia co tloki trzymal w reku ,ja tez trzymalem ,ale od komara i emzety ,a jezdzilem na mixolu hehe
Pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1