BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 22:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] lusterka - tylko coś pstryka
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 21:25 
Pierwsze kroki

Witam koledzy dziś moje pytanie jest moze dla niektórych bardzo banalne ale dla mnie nie. Otóż w mojej Beti wysiadło prawe lusterko. Lusterka mam elektryczne i gdy proboje go przestawic to tylko cos w nim pstryka. Moje pytanie to jak dobrać sie do tego lusterka jak go rozebrac żeby zobaczyć co tam w srodku niegra. Jak wyciagnac ten wkład ?

Ostatnio edytowano 30 czerwca 2009, 10:36 przez bartek22115, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 21:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 530iT
Kod silnika: M54
Naciskasz palcem zeby sie przekrecilo szklo na max w jedna strone (bedzie pstrykac) i potem podwazasz lustro czyms szerokim i plaskim. Najlepiej plastikiem lub drewnem. A reszte bedziesz mial jak na dloni ;)

BetaBoy
http://www.youtube.com/watch?v=mJenWO1Hq5c

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 21:36 
Pierwsze kroki

acha czyli poprostu wyjme ten wkład tak ? A to co jest od sterowania jakis ten silownik czy cos to sie nie uszkodzi podczas takiego wyciągania ?

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 21:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 530iT
Kod silnika: M54
Tak po prostu "wyrywasz" szkla z obudowy. W srodku jest silniczek czy dwa nawet juz nie pamietam. nic sie nie uszkodzi jedynie mozesz urwac zatrzaski przy zwierciadle ale jak jest cieplo teraz to powinno wyskoczyc bez problemu.

BetaBoy
http://www.youtube.com/watch?v=mJenWO1Hq5c

Tytuł:
PostNapisane: 25 czerwca 2009, 21:46 
Pierwsze kroki

dzieki wielkie jutro spróbuje

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2009, 13:39 
Pierwsze kroki

Udało mi się rozmontować lusterko :] jednak nie udało mi się usunąć awari. Możeci mi koledzy doradzić co to może być. Gdy chce przestawić góra-dól w silniczku sterującym cos pstryka i nic pozatym. Natomiast na boki wogóle niema rekacji :zalamany: Może ktoś spotkał sie z podobną awarią

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 19:33 
Pierwsze kroki

Mam to samo, i najśmieszniejsze, że pstryka tak samo w lewym lusterku i nie ważne czy chcę ustawić lewe czy prawe lustro... zawsze to pstryknięcie jest TYLKO I WYŁĄCZNIE w lewym.
Tak więc raczej nie będę szukał przyczyny w lusterkach, nie wierzę aby dwa silniczki na raz szlag trafił. Czy jeszcze ktoś z Was miał taki problem, i najważniejsze... jak miał, to czy go rozwiązał ?

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 19:46 
Zacna persona forum

siem wydaje mi sie ze napedy sa plastikowymi kolkami i juz szlag wzial pare zabkow -jesli nie pomaga reczne przesuniecie i potem silniczki /ek nie zalapuje tzn ze jak wyzej -pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 21:42 
Pierwsze kroki

No tak, tylko czemu podczas próby ustawienia prawego lusterka ciągle pyka tylko w lewym ? W prawym zero dźwięku jak i zero reakcji. Nadmieniam że dość długo nie miałem potrzeby przestawiania lusterek, ok. 4-5 miesięcy nawet nie dotykałem regulatora w drzwiach, aż do dziś. Wcześniej śmigały oba lustra aż miło. To teraz pomimo nie używania ich tak długo niby siadły oba lustra ??? Nie wierzę w takie akcje.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sierpnia 2009, 22:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
bartek22115, psiknij tam jakiegos oleju w sprayu - pod te gumke czarna co oslania caly ten bialy mechanizm - poruszaj recznie, poprzestawiaj w jedna w druga strone ... i jeszcze raz popsikaj, jak masz to mozesz nawet jakims smarem np miedza w sprayu ... i powinno ruszyc - ja tez to przechodzilem - chodzilo idealnie, a raptem przestalo - okazalo sie, ze poprostu nie da rady silniczek juz ruszyc, bo jest extra mocne tarcie - dobrym samrowidlem to zwalczysz

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2009, 16:40 
Pierwsze kroki

marcellchen, miałeś nosa, użyłem parę smarowideł + 10 minut szarpania plastikami i RUSZYŁO, najpierw jedno potem ten sam cykl z drugim.
Efekt....... oba lustra SPRAWNE.

POMÓGŁ... DZIĘKUJĘ ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2009, 07:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
Marco Polo, wszyscy szukaja problemu nie wiadomo gdzie, a czasami lezy on w najprostszych rzeczach ...... moja kolezanka przyjechala i mowi ze nie dziala jej klima i nawiewy ... haha - miala zamkniete wszystkie nawiewy na zero .... czasami problem lezy w banale ... ciesze sie ze Ci pomoglem ....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1