Witam, koledzy już od pewnego czasu borykam się z moim silniczkiem, już 3 razą wystąpił ten sam problem, zacznę od początku...w lipcu ubiegłego roku wymieniłem nastawnik pomy paliwa na nowy, ponieważ silnik nierówno pracował na biegu jałowym i po wymianie było wszystko dobrze aż do listopada, wtedy zauważyłem objawy takie, żę podczas jazdy czułem jak silnik przerywa i przy zmianie biegów również czuć było podszarpywanie-sekundowa przerwa w pracy silnika, dodam iż na postoju obroty stoją równo bez żądnych odchyłow, ale gdy dodam gazu i chcę go przytrzymać na jednakowych obrotach wtedy zaczyna się szarpanie i telepanie silnika i spadki obrotów- tak jakby nie pracował na wszystkie cylindry....wtedy tez postanowiłem wymianić uszczelkę pod głowicą i zmienić końcówki wtryskiwaczy, po tej naprawie szarpanie i skoki obrotów ustały, było dobrze aż do marca, w marcu te wszystkie objawy powrócily tj-przerywanie podczas jazdy, i tak jakby nie pracował na wszystkie cylindry, dodam iż przy tych objawach nie zaobserwowalem nadmiernego dymienia, jest tylko wyczuwalny spadek mocy, wymienilem wtedy głowiczkę tłoczącą w pompie wtryskowej bo długo kręcil zanim zapalil jak już był rozgrzany, po tej naprawie problem znów znikł, i teraz znów są takie objawy....już nie mam siły na te auto, ehhh, powiem jeszcze żę na zimnym i na ciepłym silniku pali na dotyk, ale znów jest te przerywanie silnika itd, problem pojawia się wtedy jak silnik dobrze się rozgrzeje, przez pierwsze 40-50 km problemu nie ma, wymieniłem nawet wtrysk sterujący bo podejrzenia padły na niego, ale to nic nie dało, dalej są te objawy;/ byłem na komputerze i został wykryty błąd takiej treści:" czujnik ciśnienia doładowania-przerwa/zwarcie do plusa" i nie bardzo wiem o co chodzi, czy to możę być poowodem tego wszystkiego??jeśli miał ktoś podobny problem to proszę o pomoc, bo już nie mam sił gg 3613600
Cytuj:
[model???] [E36 2,5 tds]
POMOCY!!!!! przerywanie silnika gdy się rozgrzeje!!
Zapoznaj się z ZASADAMI.
robertbmw