BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 17:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Pompa paliwa i dziwna wtyczka do zidentyfikowania
PostNapisane: 2 listopada 2009, 19:40 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 328i Cabrio
Kod silnika: M52B28
Witam. Otoz pekla mi obudowa pompy paliwa i paliwo zbiera sie pod tylna kanapa. Podobno czesta awaria w e36. Sama pompa i czujnik sa ok i tu moje pytanie czy mozna wymienic sama obudowe czy musze kupic cala pompe? Patrzylem tylko po sklepach internetowych i alledrogo ale znalazlem same pompy lub pompy juz z obudowa i czujnikiem.

I drugie pytanie: Przy naprawie tylnej szyby i sprawdzaniu pompy znalazlem taka oto wtyczke ktos wie od czego ona jest? Mi to wyglada na jakies zlacze diagnostyczne ale nie wiem od czego to moze byc. Dwa dosyc grube kable wychodza z pod okladziny tunelu. Dokladnie tak to wyglada sorry za jakosc ale robione na szybko telefonem.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 09:53 
Forumowicz

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: M42B18
Wie ktoś co to za wtyka?Mnie ciekawość zżera,może jak się ją podepnie to +50 kucyków będzie,a wtedy to szukam takiej u siebie :rotfl: :hyhy: tylko jak ja bym takim potworem jeździł,prawie 200 koni :przestraszony: :przestraszony:

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 11:37 
Częsty bywalec

to jest wtyka +50 koni
:rotfl: :rotfl:
kolego niestety samej obudowy nie kupisz ale jedź na szrot i szukaj pompy na pewno taniej kupisz a obudowy zamienisz
chyba że i tak chcesz wymienić już pompkę to kup calość

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 11:50 
Forumowicz

Moje BMW: E46 328i ,
Kod silnika: M52TUB28
To jest wtyka do zmieniarki Cd, wtyk jest bo przeważnie montowali instalacje do wszystkiego.
Obudowy do pompy nie kupisz, ale jak pisze _Red_Coupe_325 to najlepiej na szrocie znaleźć, albo na alledrogo już całość.

Uploaded with ImageShack.us

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 15:42 
Częsty bywalec

bidsko napisał(a):
Wie ktoś co to za wtyka?Mnie ciekawość zżera,może jak się ją podepnie to +50 kucyków będzie,a wtedy to szukam takiej u siebie :rotfl: :hyhy: tylko jak ja bym takim potworem jeździł,prawie 200 koni :przestraszony: :przestraszony:

:D Nie wiem pewnie szybko...

_Red_Coupe_325 napisał(a):
kolego niestety samej obudowy nie kupisz ale jedź na szrot i szukaj pompy na pewno taniej kupisz a obudowy zamienisz

I tak zrobie pompa i osprzet jest ok wiec nie chce kupowac nowej. Trzeba bedzie sie wybrac na szrot dzieki.

sajens napisał(a):
To jest wtyka do zmieniarki Cd, wtyk jest bo przeważnie montowali instalacje do wszystkiego.
Obudowy do pompy nie kupisz, ale jak pisze _Red_Coupe_325 to najlepiej na szrocie znaleźć, albo na alledrogo już całość.

Dzieki wielkie! Szkoda ze sie ta instalacja nie przyda bo mam radio ktore obsluguje karty mirco sd a to i wygodniejsze i szybsze rowiazanie.

Tytuł:
PostNapisane: 3 listopada 2009, 15:43 
Częsty bywalec

bidsko napisał(a):

:D Nie wiem pewnie szybko...

_Red_Coupe_325 napisał(a):

I tak zrobie pompa i osprzet jest ok wiec nie chce kupowac nowej. Trzeba bedzie sie wybrac na szrot dzieki.

sajens napisał(a):

Dzieki wielkie! Szkoda ze sie ta instalacja nie przyda bo mam radio ktore obsluguje karty mirco sd a to i wygodniejsze i szybsze rowiazanie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1