witam, jestem szczęśliwym posiadaczem bmw e32 740i, no może nie do końca przez problemy ze skrzynką a mianowicie: kiedy kupilem autko, skrzynka pracowala w trybie awaryjnym, sprzedawca powiedzial że do wymiany jest przeplwomierz, a więc wymienilem go i zaczela dzialać normalnie tzn. przed wymianą można bylo normalnie śmigać zarówn o do przodu jak i do tylu, po wymianie przeplywomierza skrzynka wrócila do trybu normalnego ale przestal dzialać wsteczny, bylem u mechanika i powiedzial mi że to prawdopodobnie jest wina kosza od wstecznego biegu żę sie rozsypal, ale wg mnie wina w tym nie leży ponieważ, jeśli tk by bylo to wstecznego nie powinno być wcale, zarówno w trybie normalnym jak i awaryjnym a u mnie tak nie jest. Jesli teraz sobie odlącze przeplywomierz skrzynia znowu przechodzi w tryb awaryjny i wsteczny zaczyn a dzialac, jak zgasze autko na kilkanaście sekund, skrzynka wraca do tryb u normalnego i zn ów wstecznego nie ma (tzn jest ale bardzo slaby, jak dam dużo gazu to ruszy do tylu lekko na równym podlożu, jesli gdzieś trzeba cofnąc pod góre to nie daje rady) czy ktoś się orientuje co to możę byc, jaka jest tego przyczyna? proszę o pomoc z góry dziękuje
|