BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 czerwca 2025, 14:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] Swap z E34 535i do E30 Touring
PostNapisane: 4 lutego 2010, 11:29 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B18Kat
Witam. Chciałbym zorientować się czy jest możliwość zamontowania takiego motoru do mojej E30 318i Touring . Co jeszcze trzeba by było wymienić żeby wszystko było ok

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E30] Swap z E34 535i do E30 Touring
PostNapisane: 4 lutego 2010, 12:06 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
wiec tak silnik ze skrzynia wizka i komputer musisz dorobic łapy silnika i prawdopodobnie grubsze mc'persony np od e30 2,5 bo jakby nie patrzyc silnik sporo ciezszy niz 1,8 jesli nie masz tarcz to wachacze od is lub 2,5 na tył chłodnica tez sie przyda większa i zpewne pompa paliwa (ale tego pewien nie jestem) wiec wszystko do zrobinia idzie napewno moj znajomy ma m30b35 w turingu dobra sprawa:D

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

PostNapisane: 6 lutego 2010, 12:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E30
Kod silnika: M40B18Kat
kaczor e30 2,5 napisał(a):
wiec tak silnik ze skrzynia wizka i komputer musisz dorobic łapy silnika i prawdopodobnie grubsze mc'persony np od e30 2,5 bo jakby nie patrzyc silnik sporo ciezszy niz 1,8 jesli nie masz tarcz to wachacze od is lub 2,5 na tył chłodnica tez sie przyda większa i zpewne pompa paliwa (ale tego pewien nie jestem) wiec wszystko do zrobinia idzie napewno moj znajomy ma m30b35 w turingu dobra sprawa:D

Dzięki za wstępne wyjaśnienie. Dzisiaj jadę do kolegi który rzucił mi pomysł zamiany silnika. Powiedział mi że ktoś tam może zrobić mi takiego swapa za 5000 zł Przywożę im samochód i odbieram po zakończeniu prac. Wymieniają Silnik, skrzynię i dyfer. Takie było wstępne informacje przez telefon.

PostNapisane: 6 lutego 2010, 13:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: 3x e36
Kod silnika: m43b18 m43b19 m52b25
kaczor e30 2,5 napisał(a):

Touring ma w standardzie grubą lagę ,wentylowane tarcze i tarcze z tyłu także wymanie podlegają jedynie sprężyny na takie z wersji 6-cio cylindrowej co znacznie zmienia koszty .

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1