BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 23:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e36] wlacznik swiatel
PostNapisane: 15 kwietnia 2007, 22:17 
Pierwsze kroki

Witam!

Mam pytanko, nie mam podswietlenia we wlaczniku swiatel - nie wiem czy dlatego ze sie zaroweczka przepalila ( nie swieci od kupienia auta - stosunkowo niedawno), czy dlatego ze moze tam wogole nie ma podswietlenia.
Jesli tam jest zaroweczka do wymiany to napiszcie prosze jak to zrobic ( raz wymontowalem caly wlacznik wraz z kratka nawiewu - bo to calosc, ale nie znalazlem zadnego wejscia na zarowke....ale wydaje mi sie ze taki wlacznik w bmw powinien byc jakos podswietlony...

Dzieki za pomoc

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2007, 22:47 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
kolego musisz jeszcze raz wyciagnac caly ten wylacznik tak jak wczesniej i tam znajdziesz taki okragly plastik ...taka jakby zaslepke...musyisz ja delikatnie wyciagnac i w niej jest osadzona zaroweczka...sorki jak nie pomoglem...ale nie wiem jak to ci napisac...to bedzie wygladalo jak zaslepka....takie male plastikowe(bodajrze koloru lekko pomaranczowego)...a potem jak juz bedziesz skladal to nie pchaj na sile tylko popatrz bo tam jest taki rowek(na tym plastiku co wyciagniesz)i takie wypuklenie na wylaczniku...muslsz tym rowkiem trafic w to wypuklenie i wtedy wsunac.napisz jak zrobisz.Pozdrawiam powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2007, 22:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: E28 E24 E36 F07
Kod silnika: V8
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=61&fg=35

moze to powmoze. wyciagasz opraweczke(18), przy okazji oczyszczasz styki i delikatnie podginasz, jak zaroweczka przepalona to wymieniamy. Nastepnie skladamy do kupy i cieszymy sie ladnym podswietleniem :]

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2007, 16:33 
Pierwsze kroki

Wielkie dzieki za instrukcje, juz dotarlem do problemu i znalazlem zarowke:)
Dzieki! :)

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2007, 19:41 
Forumowicz

iglu napisał(a):
kolego musisz jeszcze raz wyciagnac caly ten wylacznik tak jak wczesniej i tam znajdziesz taki okragly plastik ...taka jakby zaslepke...musyisz ja delikatnie wyciagnac i w niej jest osadzona zaroweczka...sorki jak nie pomoglem...ale nie wiem jak to ci napisac...to bedzie wygladalo jak zaslepka....takie male plastikowe(bodajrze koloru lekko pomaranczowego)...a potem jak juz bedziesz skladal to nie pchaj na sile tylko popatrz bo tam jest taki rowek(na tym plastiku co wyciagniesz)i takie wypuklenie na wylaczniku...muslsz tym rowkiem trafic w to wypuklenie i wtedy wsunac.napisz jak zrobisz.Pozdrawiam powodzenia

Ile ja sie naszukalem tego swego czasu az zostawilem a tu prosze. Od razu polecialem po przeczytaniu i wymienilem WRESZCIEEEEEEEEEEEEEE ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1