Wieslaw napisał(a):
Witam wszystkich ,mam wielki problem z szarpaniem kiery na boki od 70 do oklo 90km/h zawieszenie sprawdzone ,zero luzow ,zbierznosc zrobiona, kola kilka razy wywazane,amory maja okolo 60% skutecznosci {przod} i juz skonczyly mi sie pomysly !czy wina lezy po stronie amorow ? Jeden gostek stwierdzil ze nie mam pierscieni dystansowych na alu i to jest powod ! ale ja mam orginalne alu bmw ,ale w rozpaczy odkrecilem kolo i bez srub prubowalem i niby nie ma luzu alu na piascie a zmierzyc otwor we feldze od srodka jest trudno !piasta ma napewno 72.5mm a otwor we feli nie wiem ale czy w orginalnych felach byly pierscienie dystansowe ? Juz mi rece opadaja Prosze o pomoc !
nie bądż taki pewny tych opon.
Ja ostatnio załozyłem alumy15" z poprzedniej bety na których były bieżnikowane opony z przebiegiem około 6tyśkm, wyważyłem załozyłem , wszystko git .
Pojechałem w trasę i zaczęły sie problemy; kiera mi zaczęła coraz bardziej patrzeć w prawo od 0do80 lekkie wibracje a od80do 120 masakra

wibrowało całym przodem.
Pojechałem po trasie do wulkanizacji i jak sciągliśmy koła z przodu to jedno stało na asfalcie a drugie się waliło

na całym obwodzie zrobiła sie buła z jednej strony.
Więc powiem ci ze wibracje w zakresie jak u ciebie sa typowe własnie dla uszkodzonej opony. niestety musiałem wkońcu załozyć alumy 16" które miałem przygotowane do polerki

.
Sprubój zamienić tył z przodem bo jak kiera wibruje to znaczy że pies jest pogrzebany w przedniej osi.