A więc tak.. latałem sobie jak zwykle bokiem na placu a tu nagle zegarek na kompie przygasał i zapalał sie - w końcu zgasł całkowicie.
nie działają:
- komputer pokładowy
- szyby
- szyber
- centralny
- wycieraczki
- spryskiwacze
bezpieczniki wszystkie sprawdzone i profilaktycznie wymienione na inne - w obu skrzynkach. komputerek odłączyłem i podłączyłem kilka razy, odłączyłem i podłączyłem aku... nic nie pomogło. prąd dochodzi do skrzynki bezpieczników. Próba wyświetlenia info z kompa pod zegarami spełza na niczym.
Światła działają normalnie, oświetlenie wnętrza też, konsola też działa, migacze, awaryjne.. Aku BMW 95Ah, silnik odpala od strzału..
Błagam -
pomocy - mam otwarty szyber a nie chce taśmy kleić na noc
Pozdr
[ Dodano: 12 Grudzień 2007, 08:03 ]dziś rano odpaliłem bunie, odgarnąłem wodę skrobaczka do szyb i z nadzieją odwiedzenia elektryka po pracy wsiadłem do niej. Ku mojemu zdziwieniu komputer pokazywał godzinę - czym prędzej wiec zamknąłem szyber, sprawdziłem wycieraczki... wszystko ok. po ok 10min drogi do pracy po większych i mniejszych nierównościach wycieraczki znowu przestały działać. Znowu kilka nierówności i wszystko wróciło do normy i było ok do końca podróży. gdy zaparkowałem pod praca zauważyłem jedna nieprawidłowość - gdy mam włączone światła mijania/pozycje to przygasa mi wyświetlacz na komputerze - wcześniej się to nie działo..
help..