BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 czerwca 2025, 23:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Problemy powstały po wymianie klocków i tarcz....
PostNapisane: 29 maja 2010, 23:20 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 1.8 ti
Kod silnika: M44
Witajcie,

mam mały problem. Mianowicie wstawiłam autko (Compact 1,8 ti) na wymianę przednich hamulców. Schody zaczęły się na dzień dobry: okazało się, że wcześniejszy właściciel (amator wiejskiego tuningu) zmienił tarcze na standardowe, tak więc wymiana tarcz na wentylowane była jednoznaczna z wymianą zacisków. Oczywiście do pełni szczęścia zostały zmienione klocki. Kontrolka zużycia hamulców się świeci, ale zapewne to kwestia czujnika.

Problem konkretnie dotyczy tego, co się stało po odebraniu auta. Podczas jazdy z hamulców wydaje się metaliczny, bardzo dziwny dźwięk, jakby metal tarł o metal. Nie jest on ciągły, aczkolwiek najczęściej słychać go przy wchodzeniu w zakręty. Kwestia hamowania jest jak najbardziej ok natomiast to piszczenie mnie martwi. Dźwięk czasem jest czasem go nie ma... Jeśli ktoś wie co to może być, to z góry dziękuję za info:)

Ostatnio edytowano 30 maja 2010, 21:39 przez SandersE36, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Problem powstały po wymianie klocków i tarcz....
PostNapisane: 29 maja 2010, 23:56 
Forumowicz

Moje BMW: F01 750i x-drive
stawiam na blachy przy tarczach.poprostu przy wymianie klocków pan Henio ich trącił i tak sie teraz dzieje. :piwo:

PostNapisane: 30 maja 2010, 00:52 
Zacna persona forum

siem - wroc do warsztatu - niech podniosa auto i sprawdza - moze laszana oslone nichcacy przygieli i ona obcietra

PostNapisane: 30 maja 2010, 11:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: E39 TURING
Kod silnika: M57 dA
harnas621 napisał(a):
moze laszana

''siem''; pisz wyraźnie ,bo zauważyłem ze twoje posty są czasem nie zrozumiałe ,chyba że masz rosyjska klawiaturę. lub nie czytasz swoich postów przed wysłaniem.tak ze polecam korzystanie ze słownika ;) pozdrawiam

PostNapisane: 30 maja 2010, 12:47 
Forumowicz

Moje BMW: E46 TourRing
Kod silnika: M47
martinobmw napisał(a):
harnas621 napisał(a):
moze laszana

''siem''; pisz wyraźnie ,bo zauważyłem ze twoje posty są czasem nie zrozumiałe ,chyba że masz rosyjska klawiaturę. lub nie czytasz swoich postów przed wysłaniem.tak ze polecam korzystanie ze słownika ;) pozdrawiam

Harnaś jest po zbóju ...to dlatego takie lagi sadzi... ;) hejjj

PostNapisane: 3 czerwca 2010, 12:12 
Zacna persona forum

martinobmw napisał(a):
harnas621 napisał(a):
moze laszana

moze z pospiechu sa i czasami dodane sa litery zbedne - ale ze slownika to tobie bym radzil skorzystac bo jak widzisz ja bledow nie robie - a ze wszystkie moje posty czytasz to sie ciesze i zapewniam cie ze sa zawsze na temat i zrozumiale - nawet ten ktorym sie podpierasz -pzdr

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1