BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [e34]520i Nie trzyma obrotów na bęzynie i gaśnie.
PostNapisane: 16 września 2010, 21:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 520i
Witam mam następujący problem.Gdy odpalam auto na benzynie auto gaśnie muszę gazem operować żeby nie gasło po przełączeniu na gaz jest ok.Gdy silnik jest nagrzany gdy gaszę auto też na benzynie od razu przestaję trzymać obroty i spada na 500 400 300 begin_of_the_skype_highlighting              500 400 300      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              500 400 300      end_of_the_skype_highlighting aż zgaśnie(miejscami od razu po przełączeniu gaśnie)ale bywają też sytuacje ze na benzynie tez jest ok ale to naprawdę rzadko i na krótko.Auto kupiłem stosunkowo nie dawno ale zdaje mi się ze jak tylko je kupiłem to tego nie było bo pojezdziłem sobie trochę na benzynie obroty były niższe ale nie gasł i chodził nie równo teraz jest tragicznie nie ma mowy o jeżdzie na benzynie:(A i jeszcze jak go odpalę na benzynie to gdy gazuję żeby nie zgasł to na początku jest tak jak by się dusił do 3 tysięcy potem wskazówka idzie ok ale poniżej reakcja na pedał gazu nie jest natychmiastowa i ciężko idzie.Kupiłem go z instalacją gazową i koleś od którego go kupiłem przerobił to tak ze antystrzał nie spełnia swojej roli a gdy gaz strzela to po prostu zrywa mi całą pokrywę przepływomierza po czym wklejam ja ponownie i jadę.Podczas wklejania pokrywy zauważyłem ze w środku przepływomierza jest uszczerbek odpryśnięty kawałek metalu i ze przepływomierz nie zawsze otwiera i zamyka się do końca bo staje na tym właśnie uszczerbku.Mam też przebicie na przewodach bo raz poczułem:)Może mi ktoś powiedzieć co jest przyczyną tego ze auto gaśnie mi na benzynie czy jest to skutek tego co wymieniłem czy może mam problem z czymś innym??Z góry dzięki za odpowiedz!!Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e34]520i Nie trzyma obrotów na bęzynie i gaśnie.
PostNapisane: 16 września 2010, 22:36 
Naczelny złomiarz forum

Moje BMW: 520 e34 i 528 e39
Kod silnika: m20b20 i m52b28
Garaż: Zielona http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=68745
e39 528 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=155826

oraz e36 coupe http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=140644
Prawdopodobnie to przepływomierz do wymiany kolego skoro już ci pokrywę zwaliło kilka razy i jak się zacina to tez będzie zle auto na benzynie chodziło...

Tytuł: Re: [e34]520i Nie trzyma obrotów na bęzynie i gaśnie.
PostNapisane: 17 września 2010, 12:43 
Pierwsze kroki

Moje BMW: 520i
Aha aha tak właśnie myślałem ze to może być to.Czyli jak bym kupił jakiś używany przepływomierz i wymienił to powinno załatwić problem??A może ma ktoś na zbyciu taki przepływomierz samochód jest z 1988roku więc jeszcze ze starym silnikiem jak by ktoś poratował będę bardzo wdzięczny!!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1