Witam Mam dziwny problem z moją E30 stką a mianowicie ...
Na prostej drodze auto jedzie prosto, po skręceniu w lewo (do oporu, albo tak mocniej żeby zrobić zakręt 90st.) kierownica odbija tylko trochę tzn tak że kiedy sam wyprostuję koła kiera znowu sama skręca w lewo tak o 30st i żeby jechać prosto muszę ją trzymać wyprostowaną, ale czuję że auto ciągnie w lewo - To samo dzieję się po skręcie/zawróceniu w prawą stronę dokładnie takie same objawy tylko że kiera skręca w prawo ...
Co ciekawe objaw ten ustępuję kiedy mocniej szarpnę i skręcę kierownicą w przeciwną stronę niż ściąga, albo po prostu skręcę kierownicą na postoju .... Strasznie wkurzająca rzecz.
Sprawdzone było:
- Zawieszenie - Sworznie ok tylko 1 wbity nie jak powinno być kreseczką wzdłuż auta tylko w poprzek, tuleje wahacza trochę sparciałę, ale nie rozerwane ... - Poduszki amortyzatorów nie skrzypią i nie ma luzu, amorki nowe przód i tył - Wspomaganie działa normalnie i równomiernie, nic nie wyje itp - dla pewności jeszcze odpowietrzałem układ - Przekładnia kierownica nie ma luzu tzn auto prowadzi się pewnie kiedy nic nie ściąga, również nie dochodzą z niej żadne stuki ... - Felgi proste, na różnych oponach dzieje się to samo - Hamulce nie trzymają i są nowe - Zbieżność wporządku
Miał ktoś podobny problem?
Proszę o jakieś sugestię ...
Dzieki
Pzdr
|