BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 23 czerwca 2025, 22:50

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: (e36) lekkie szarpanie podczas stalego gazu....pomocy
PostNapisane: 31 października 2010, 14:33 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 528i
Kod silnika: m52b28
witam posiadam 325i 94r , od jakiegos czasu zauwazylem ze samochod lekko przerywa jak jade stala predkoscia ale przy niskich obrotach do 3tys powyrzej samochod jezdzi jak nalezy, mam gaz akme sekwencje,na gazie jest to samo..... swiecie wymienione,palce cewek tez... bylem na kompie sonda oki przeplywka tez,nic nie wyszlo,do tego jak rano odpalam auto to strasznie szarpie i nie reaguje na gaz,dopiero dgy sie zagrzeje chodzi lepiej... slyszalem ze moze pompa paliwa juz sie konczyc lub silnik krokowy... samochod pali ok 15litrow gazu przy spokojnej jezdzie...dodam ze ogladalem gume przeplywki i inne... nie widzialem nigdzie pekniec i dziur.. co myslicie??PS zapomnialem dopisac ze czasem mruga mi CHECK a czasem tylko swieci chwile i gasnie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: (e36) lekkie szarpanie podczas stalego gazu....pomocy
PostNapisane: 31 października 2010, 14:39 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
Możesz miec jeszcze zepsuty czujnik połozenia wału i on przesyła zle dane do kompa moim zdaniem pompa to nie jest bo bylały czas przerywala a ona przerywa jak jest zimna.
I jeszcze tez moze byc ten silnik ktokowy musiał bys go wymys wyczyscic w srodku i zobaczyc wtedy czy bendzie chodzila dobrze.
Pozdrawiem.

PostNapisane: 31 października 2010, 14:44 
Pierwsze kroki

samochod owszem szarpie na zimnym,po zagrzania chodzi lepiej lecz lekko szarpie podczas jazdy stala predkoscia przy niskich obrotach.... slyszalem ze pompa moze siadac i nie daje wystarczajacego cisnienia jak jest zimna... ale te lekkie przerywanie podczas jazdy wystepuje na gazie jak i benzynie... krokowy juz mialem czyszczony i bylo lepiej ale to nie to.... :)

PostNapisane: 31 października 2010, 14:53 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36
To jeszcze musisz sprawdzic czujnik położenia wału bo to tez może byc przyczyna.
Pozdrawiam

PostNapisane: 31 października 2010, 15:32 
Forumowicz

Moje BMW: F30 328i
Kod silnika: N20
sprawdz tez cewki oraz fajki.

PostNapisane: 31 października 2010, 17:11 
Zacna persona forum

świece kable,cewki

PostNapisane: 1 listopada 2010, 17:04 
Pierwsze kroki

witam palce na cewkach wymienilem na nowe, bo widzialem jak iskrzylo w nocy w garazu swiec nie wymienialem... mysle nad korkowym ale zeby podczas jazdy tez mial wplyw na plynnosc jazdy?? hm niewiem.. ale zauwazylem tez ze z wydechu sa lekkie bulgotania jakby mial przebicie gdzies... dlatego podczas obciazenia silnika samochod lekko przerywa, na gazie to czuc bardziej... ale dzis wsiadam do auta i przekrecam kluczyc do zaplony i tu CHECK zaczyna migac... czy ktos moze wiec co oznacza migotanie CHECK zauwazylem tez ze nie jest to regula czasem nic nie miga... czy jest ktos w okolicy zabrza,gliwic,bytomia,tarnowskich gor... co by mi pomog zlokalizowac ta usterke.. przypominam ze silnik to m50b25,mysle ze najlepiej byloby przelozyc swiece lub cewki i problem by wyszedl na swiatlo dzienne...pozdrawiam :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1