Witam. Mam problem ze swoją e36 1.8i, polegający na tym że ciągle pali mi bezpiecznik 18 w schemacie okreslony jako zespół sterowania silnikiem. Mam w niej gaz sekwencyjny kilka dni temu skonczyła mi się benzyna a miałem kawałek do domu i byłem bez kasy. Musiałem zatrzymywać się i odpalać na gazie, mimo to zapominałem przy odpalaniu przytrzymać przycisku od gazu aby odrazu załapał na gazie. Po powrocie do domu udałem sie na cpn, zatankowałem benzyne i ku mojemu zdziwieniu na benzynie nie odpala i jest tak do dzisiaj. Odrazu pomyslałem o pompie paliwa ale postanowiłem poczytac troche w necie czy moze to byc cos oprocz pompy. Ludzie pisali że padają bezpieczniki, żeby sprawdzić przekaźnik od pompy itd. Dziś 3 maj więc za robote biore się jutro. I właśnie kiedy doczytałem o tych bezpiecznikach postanowiłem je posprawdzać i znalazłem jeden spalony właśnie ten 18 od sterownia silnikiem. Przed rozebraniem i np. niepotrzebnymi wymianami prosiłbym forumowiczów o pomoc i okreslenie czy możliwe że przez ten bezpiecznik nie odpala na beznzynie, lub co może być awarią palącego się bezpiecznika i nie odpalania na pb
|