cześć jestem tu nowy ale mam małe pytanko
mam e36 z 92 roku i problem mianowicie do puki mi autko nie szczeliło na gazie to chodziło gitarka a po strzale dławiło go na gazie i mułowaty się zrobił na benzyniei . Pojechałem do mechanika i ten wymienił mi rozrząd ( niesprawdzając niczego innego ). Mówił że ok wyjeżdżam od niego ja na gaz a jego przydławiło ( czyli jak wjechałem tak wyjechałem od mechanika ) mówie k..wa co jest. Wróciłem spowrotem do mechanika ( gdzie wcześniej zapłaciłem 320 zela _ za teoretyczną naprawe mojego autka ) a on do mnie że przewody trzeba wymienić i z textem że wjeżdżając do niego miałem dobre przewody a wyjeżdżając sie popsuły

( wqurwiłem sie zdeka ). Kupiłem przewody bremi ( zaprowadziłem do innego tym razem elektryka ) wymienił mi dodatkowo kopułke, palec i świece i jaki efekt ?? Efekt jest taki że podobno mam sonde do wymiany i niewiem co o tym myśleć bo tak wkręcać się wkręca na obroty ale nie tak jak powinien tj na benzynie przy ruszaniu dostaje doła i dopiero idzie ale nie tak jak powinien tj bardzo powoli- mułowato się zbiera na gazie i benz. dodam że mam nowy wałek, krzywki, popychacze, pestki, rozrząd, przewody zapłonowe, świece, kopułke, palec i przepływomierz).
Moja prośba dotyczy tego aby mi ktoś wytłumaczył jak bez podpinania do kompa sprawdzić tą sonde oraz przepływomierz ponieważ po strzale niby nic nie uszkodziło się ( wywaliło mi gume ) ale podobno mogło rozwalić coś w przepływomierzu.
Oraz co ewentualnie mogło sie z nim stać ;/
Dodam jeszcze że jutro dostane nowy filtr paliwa oraz że silniczek krokowy mi się czasami zacinał tj głupiał np przy odpaleniu łapał 3 tys obrotów i trzymał je ( nikt niepotrafił mi wytłumaczyć dlaczego tak się działo jedynie to że chyba coś z silniczkiem krokowym ale też mówili czemu schodzi z obrotów ;/ ). Po takich przeżyciach z mechanikami poważnie zastanawiam sie nad opchnięciem juz tej bety bo normalnie cykam się już gdzieś dalej nią jeździć bo niewiadomo jakiego figla mi sprawi.
A dodam jeszcze że przy odpaleniu najpierw chodzi silnik równo puźniej po rozgrzaniu zaczyna go prze 10 sek szarpać i znów równo chodzi
Proszę o pomoc i z góry dzięki