BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 maja 2025, 00:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Coupe Nie rygluje drzwi pasażera
PostNapisane: 28 kwietnia 2011, 17:40 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M43
Witam. Mam problem ze swoim autem... Stało sie coś dziwnego z moim centralnym zamkiem. Problem wygląda dokładnie tak: Od pewnego czasu, po zamknięciu samochodu nie zamyka mi drzwi pasażera. Zero reakcji na pilota. Gdy wcisnę rygiel ręcznie (centralka zamyka wszystko, a po chwili znowu otwiera. Natomiast rygiel w drzwiach pasażera pozostaje dalej wciśnięty. Do tego za każdym razem gdy zamykam auto, musze to zrobić 2 razy, bo za pierwszym razem po ok sek. się otwierają gdy zamknę 2 raz jest już ok.

Postanowiłem coś z tym zrobić. I rozkręciłem boczek i znalazłem tam odłączone 2 żółte wtyczki. Połączyłem je ze sobą i żadnej poprawy. Drzwi pasażera dalej nie reagowały na pilot. Od czego mogą być owe 2 żółte kostki ? Chciałem obejrzeć też centralny zamek, ale niestety nie mogłem go za cholerę zlokalizować. W którym miejscu on dokładnie jest i jak wygląda ? A może przyczyny w ogóle szukać gdzieś indziej ? Z góry dzięki.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E36] Coupe Nie rygluje drzwi pasażera
PostNapisane: 28 kwietnia 2011, 18:03 
Forumowicz

Moje BMW: E39 530
Kod silnika: M57D
Cze .
Miałem podobny problem w e39 , zamek zamykał tylko tył a przód dokładnie jak twoje prawe drzwi .
Po dwóch dniach padł akumulator , odłączyłem go i naładowałem . Zamki zaczęły dziać poprawnie i akumulator nie sprawia kłopotów .
Prawdopodobnie komp złapał gdzieś błąd i po odłączeniu zasilania się zresetował .
Możliwe że to był zbieg okoliczności i niedługo sam zacznę rozbierać całe auto po kawałku .
Pozdro

PostNapisane: 3 maja 2011, 18:26 
Forumowicz

Moje BMW: E39 530
Kod silnika: M57D
Dziś musiałem powtórzyć zabieg z akumulatorem .
Robi się nie fajnie :/

PostNapisane: 4 maja 2011, 16:09 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 330cd
Kod silnika: m57n
Jeśli to coupeja, zwróc uwagę czy przy zamykaniu drzwi, szyba się domyka. Jeśli nie, masz podobny problem jak kiedyś ja. Winowajcą okazał się moduł schowany za schowkiem, bodajże niebieska wtyczka która nie była do końca wpięta.Wpiąłem ją jak należy i nie mam problemów

PostNapisane: 7 maja 2011, 16:10 
Forumowicz

Moje BMW: E36 Coupe
Kod silnika: M43
slawek26 U mnie po odłączeniu akumulatora nic sie nie dzieje. Żadnych zmian.

buudii tak to coupeja. U mnie przy domykaniu drzwi szyby sie bez problemu
domykają... Ale dla pewności mogę sprawdzić to miejsce za schowkiem. Dużo jest przy tym roboty ? i jak sie tam dostać nie powodując żadnych szkód ? Chociaż ostatnio zauważyłem, że szyby sie nie domykają gdy otwarty jest bagażnik. Czy to normalne zachowanie czy raczej jakieś anomalia ?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1