BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Diesel nie chce odpalić
PostNapisane: 2 lipca 2007, 15:06 
Pierwsze kroki

Witam mam e 36 95r 2,5td taki jest problem z dieslem nie chce odpalicz. Miedzy innymi moja laska miała rano zatankować nie zrobiła tego zabrakło jej ropy po wlaniu zachowuje sie tak jak by chciała a nie mogła zaskoczyc. mogła sie spalic pompka paliwa czy cos innego a może bezpiecznik tylko który . za wszystkie porady dzieki.

Ostatnio edytowano 3 lipca 2007, 16:32 przez CyMeK, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2007, 18:29 
Forumowicz

Moje BMW: E28,E34, jest E38
Kod silnika: m60b40
ja napisze Ci coś takiego, ja w astrze też mam diesla, i u mnie też było tak że kręciła jak szalona a nie cchiała zapalić.u mnie padł elektrozawór, nie wiem czy masz coś takiego w bejcy ale jeśli tak to sprawdź go, i wymień :) .

BMW For Life!!

[you] :?:

panie z pińcet....

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2007, 21:13 
Pierwsze kroki

Pierwsze co to sprawdz czy elektryczna pompka w baku (w prawej komorze zbiornika) sie nie spaliła. Po przekreceniu zapłonu powinna byc ja slychac przez kilka sekund a potem zgasnie.
Jesli chodzi pompka to ok a jesli nie to pompa wtryskowa sama nie zassie paliwa do silnika - chyba ze nalejesz minimum ok 30litrow to wtedy powinna dac rede.

Tytuł:
PostNapisane: 2 lipca 2007, 22:27 
Pierwsze kroki

Ja tez tak mialem po nalaniu wlasnie okolo 30 litrow zagadala

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2007, 00:03 
Pierwsze kroki

a jak długo kreciles ? bo czasami jak braknie paliwa to trzeba troche pokrecic aż "zalapie" bo musi sie odpowietrzyc układ paliwowy.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2007, 09:14 
Pierwsze kroki

Jak mialem duzo paliwa to juz dlugo nie krecilem jakies 5-10 sekund.Jak mialem mniej to ani razu nie zagadala chociaz krecilem bardzo dlugo.Mozna tez sciagnac przewod gdzies kolo filtra ale u mnie te przewody sa juz stare i twarde i jak je rosze to odrazu do wymmiany i wtedy zassac paliwko i powinna szybciej zagadac

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2007, 16:23 
Pierwsze kroki

Jak masz niedaleko jakiś warsztat, to spytaj się czy mają wysysarkę do oleju. Podłącz końcówkę wysysarki do powrotu do baku i cały układ elegancko odpowietrzy.

Tytuł:
PostNapisane: 3 lipca 2007, 18:21 
Pierwsze kroki

jesli pompka elektryczna w zbiorniku jest sprawna to odpowietrzanie układu potrwa jakies 20sekund - wystarczy ze trzy razy przekrecic na zaplon wtedy elektryczna pompka nacisnie paliwo do układu a powietrze zostanie wypchane.
pierw to sprawdz sobie czy wlektrczna pompka w prawej komorze zbiornika działa. bo od tego trzeba zaczac.

Tytuł: Może wiecie co jest u mnie bo też nie moge odpalić.
PostNapisane: 23 lipca 2007, 21:43 
Ostatnio miałem akcje a brakiem paliwa ale dziwną bo dojechałem do domu a rano już nie odpaliłem. Nalałem paliwka i przez tydzień było super, az do dziś. Wsiadłem i nie odpaliłem. Nie dochodzi paliwo do na wtryskiwacze. Pompa pompuje ale nie podaje paliwa dalej.
Powiedzcie czy mam teraz lekko przesrane czy już bardzo?

Dzięki

biały

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1