Cześć, mam nastepujące problemy; Auto e 30 z silnikiem m50b25 problem mam z temperatura, na poczatku nie pokazywal w ogole na zegarach okazało się , ze był zły czujnik. Po wymianie czujnika okazalo się ze wskaznik na zegarach działa ale tylko gdy podlaczy sie na chwile mase np z zaróweczką do przewodu czarno zielonego w okrągłej wtyczce (pin 15)wtedy na chwile załacza sie jeden z przekaźnikow i temperatura jest pokazywana, po wyłączeniu auta zeby widzieć temperaturę zabieg trzdba powtorzyć. W przeciwnym razie wskaźnik nie działa. Dodam że ta mase podaje na sek. Nie na stałe.
Kolejny problem to brak obiegu wody w silniku i chłodnicy. Jeden przewód gorny przy chlodnicy gorący dolny zimny, diagnoza termostat. Zdemontowałem go całkowicie( dla testu) po zdemontowaniu przewod dolny zaczął sie nagrzewać czyli termostat. W miedzyczasie zauważyłem, że woda w silniku nie kraży przewody się nagrzewaja a w zbiorniczku jest zimna. Z "powrotu" dopuki nie scisnie sie ktoregos z przewodów "grubych"nic nie leci chyba ze po dodaniu gazu, ale wtedy tez nie za bardzo.
Podpowie ktoś co może być ?
|