Sprawa wygląda tak ze od użytkownika E36_Maniac kupiłem klapę tylną do e46 sedan w kolorze Orientblue. Sprzedający zapewniał mnie że klapa jest bez uszkodzeń, nie malowana , bez rdzy. Gdy klapa doszła moim oczom ukazał się taki widok.

Pęknięta szpachla, wiozłem miernik lakieru wyszedł taki wynik:

Miało nie być rdzy:

góra klapy jest cała w kropeczki jakby komuś pociekło z pędzla (zaznaczone ponieważ ciężko to ująć na zdjęciu)

Odrazy po obejrzeniu klapy sprzedający dostał informacje wraz z fotkami. Stwierdził że nie zna się na tyle żeby określić czy lakier jest ok ( te kropki po pędzlu nawet ślepy by zauważył ) i to uszkodzenie na górze klapy zrobiłem specjalnie lub uszkodziło się podczas transportu. Jak dla mnie klapa musiała być w tym miejscu już naprawiana i gdyby nie było kitu nic by się nie stało , zresztą sposób zapakowania też pozostawia dużo do życzenia. Zaproponowałem sprzedającemu że oddaje mi pieniążki 140zl tyle ile ja mu zapłaciłem na konto a ja odsyłam mu ten bubel i po problemie. No i zaczęły się schody ciągle mi pisał ze niema niby problemu ze zwrotem ale moje propozycje nie są dla niego interesujące . I żeby odesłać klapę on oceni uszkodzenia i wtedy podejmie decyzje , gdyż on czuje że ja coś kręcę. Byłem już skłony odesłać to badziewie na swój koszt ale tu pojawił się kolejny problem mianowicie adres do wysyłki. Prosiłem się przeszło tydzień o adres i numer telefonu , adresu nie otrzymałem do dzisiaj (miał być adres do rzeczoznawcy

który stwierdzi czy klapa jest uszkodzona) a tel. chyba wysłał wczoraj ja już zapadła decyzja o tym że powstanie ten temat.
Podsumowując spraw ciągnie sie od 21 sierpnia, użytkownik E36_Maniac jest zwykłym handlarzem częściami jego większość postów jest w dziale giełda wystarczy przejrzeć profil. Jest na forum tylko po to żeby zarabiać pieniądze. Do tego nie umie załatwić sprawy tak jak powinien załatwic i przypominam mu że nie jesteśmy na allegro tylko na forum... Mam nadzieje że moderatorzy wyciągną wnioski co do tego pana...
Ps. czekam na jakąś sensowna odpowiedz pana E36_Maniac w tym temacie żeby nie było że pozwoliłem sie bronić